maanantai 21. lokakuuta 2013

Vähän ennen jouluvaloja


Seuraavaksi esittelen teille oman DIY-projektini. Tämä on ollut jo kauan aikaa valmiina, mutta vasta viikonloppuna sain viritettyä tämän keittiön ikkunaan. Olen yrittänyt, että en enää blogissani laittaisi samasta kuvauskohteesta kovin montaa kuvaa, mutta kuinkas tässä kävikään. Taisin hieman innostua...

Eli kyseessä on eräänlainen ikkunavalaisin, jota hieman jalostin sähköliikkeestä ostamillani lisäosilla.
 
 
Lampun kanta ja todella hyvä pituinen, pitkä johto on alunperin kuulunut IKEAn paperitähtivalaisimeen. Viime vuonna paperitähti irtosi liimauksistaan enkä alkanut sitä enää korjailemaan. Koska lamppu ja johto olivat ehjiä, en laittanut sitä roskakoriin, vaan jätin asian ns. hautumaan...
 
 
  
Kesällä piipahdin sähköliikkeessä ja kyselin vähän ideoita lamppuongelmaani ja heidän hyllystään löytyi useampikin valikoima sekä itse lamppuja että noita lasipalloja. Minähän oikein innostuin.
 
 
 
 

 
Päädyin tähän "puolipeili"- versioon ja sisälle ostin vielä energiasäästölampun. Valaisin sai olla kaapissa koko kesän odotamassa pimeneviä iltoja...ja sitä sisustuspuuskaa, mikä minulla viikonloppuna oli.
 
 
 
 


 
Viritin valaisimen jo olemassa olevaan kattokoukkuun ja laitoin töpselin seinään ja se oli siinä. Todella yksinkertaisista.
 
 
 


Innostuin ottamaan kuvia heti päivällä (nuo postauksen ylimmät/ ensimmäiset kuvat) ja sitten hieman hämärämpään aikaan.
 
 
 
 


Valo on hieman erilainen kuin keittiössä aikaisemmin olleessa pöytävalaisimessa. Tähän täytyy silmän tottua ja täytyy tunnustaa, että pidän tästä "lampputuunauksesta" paljon.
 
 
 
 


Tämä lamppuidea ei ollut hinnalla pilattu ja tulipahan vanhalle jouluvalolle uusiokäyttöä hieman uudessa muodossa. Tämä lamppu taisi kustantaa yhteensä alle 15 euroa eli ei tässä nyt vararikkoon menty. Kaikkein parasta tässä on se, että valaisimen johto on niin pitkä, että minun ei tarvitse viritellä enää jatkojohtoja.
 
 

Virittelin viikonloppuna myös erään toisenkin valojutun, mutta siitä sitten myöhemmin ja vähän vähempien kuvien kanssa. Pimenevät illat innostavat sisustamaan epäsuoralla valolla. Niitä varsinaisia jouluvaloja aletaan viritellä noin kuukauden päästä. Maltan vielä hetken.Oikein tunnelmallista ja "valoisaa" maanantaita!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti