keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Sisustusongelma...ja sen ratkaisu


Tämän postauksen kuvat olen ottanut melkein kuukausi sitten, mutta päätyvät eetteriin vasta nyt. Ajattelin esitellä teille meidän kodissa olevan "valaistuksellisen" ratkaisun tai yksityiskohdan. Remonttivaiheessa tämä oli myös ongelmakohta.

Talon laajennuksen yhteydessä meillä oli yksi melko isokin ongelma. Vanhan ulkoseinän ja uuden olohuoneen välisen seinäongelman ratkaiseminen. Seinä on siis paksu ja ongelmana oli, miten saadaan tämä nivelkohta tyylikkäästi osaksi sisustusta ja tavallaan häivytettyä "vanha seinä" pois. No, tähän pätee vanha sisustusohje: "Mitä ei voi kadottaa tai häivyttää, sitä täytyy korostaa"...
 
Halusin tähän rajakohtaan iso lasikaiteen  ja kaide sijoitettiin enemmän ruokahuoneen puolelle, jolloin uuden olohuoneen puolelle tuli eräänlainen hylly. Ruokahuoneen puolella leveän listan tehtävänä on  peittää vanhoja patteriputkia. (Näin sivuhuomautuksena sanottakoon, että olisin voinut pyyhkäistä lasia ennen kuvausta...tekevälle sattuu)
 
 
 
 


Tämä kuva on samasta huoneesta, mutta eri kuvakulmasta. Olohuoneen puolelle laskeudutaan portaita pitkin ja tässä kuvassa näkyy myös portaiden kaide, joka noudattaa samaa ideaa. On siis lasia.
 
 
 

 
Olohuoneenpuolella tämä vanha seinä toimii hyllynä. Olen tätä hyllyratkaisua yrittänyt sisustaa maltillisesti. Kolme ruukkua anopinkieliä, muutama matkamuisto Afrikasta ja yksi kynttilähärpäke. Ei muuta.
 
 
 
 


 
Kaiteen alareunassa kulkee LED-nauha koko matkalta ja se antaa todella miellyttävää valoa sekä ruoka-että olohuoneen puolelle.
 
 
 
 


LED-valo loistaa enemmän olohuoneen puolelle ja se korostaa kivasti noita viherkasveja. Tässä valaistuksessa sohvalla voi lukea ihan hyvin. Valovoimaa riittää.
 
 
 
 


Tässä kuvaa vielä olohuoneen puolelta ja vähän kauempaa. Sohvalle on jotenkin merkillisesti tullut pojan pehmoapinat kuvaan ja tyynytkin ovat sikin sokin. En ole siis stailannut mitenkään ennen kuvausta... ;)
 


Ja vielä sieltä toisestakin vinkkelistä. Mielestäni tämä ongelmakohta ratkaistiin hyvin. Tämä ratkaisu ledeineen tuo avaruutta ja epäsuoraa valoa molempiin huoneisiin. Ainoa ongelma on vain se, että lasipinnat keräävät ihmeellisesti (!) sormenjälkiä ja "kodinhoitaja" on välillä vähän laiskalla tuulella, mutta tämähän ei olekaan enää sisustusongelma...;)
 
 
 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti