tiistai 1. maaliskuuta 2016

PohjapiirroskokeilujaLoman jälkeen on pitänyt keskittyä jälleen sisutusopintoihin. Olen ollut suhteellisen tehokkaalla tuulella ja eksyintekemään vähän ylimääräisiäkin töitä...

 


Sattumoisin löysin tämän RoomSketcher sivun, jossa päätin kokeilla ensi viikonlopulla esitettävää paritehtävää.
Täällä voisi mallintaa kuvia 3D-kuvina maksua vastaan, mutta minä halusin kokeilla vain tätä ilmaisversiota.
 


 
 Muutaman pähkäilyn jälkeen aloin saada jotain näkyvää aikaiseksi. Huonekalut eivät ole niitä, joita varsinaisessa työssä on, mutta yritin tehdä huoneesta muuten mahdollisimman alkuperäisen näköinen. Työhuone on kooltaan vain 11,4 neliötä, joten ei tänne paljon kalusteita mahdu. Vasemmassa ylänurkassa on vielä vanhan ajan pönttöuuni, sillä tämä huone on suunniteltu vanhaa hirsitaloon.
Oli kiva kokeilla ja leikkiä tietokoneella piirtämistä ja täytyy sanoa, että käsillä piirtämiseen verrattuna nopeus on kyllä tässä valttia. Ja onhan se hienoa, kun näistä saisi vielä 3D-.mallinnoksia , jotka nykytekniikalla muistuttavat jo melkein luonnollista valokuvaa.Odotan jo niin innolla keväistä SketchUp- kurssia, jolloin pääsisin luonnostelemaan paremminkin tällaisia kuvia.
Sitä odotellessa piirtelen kuvia tunnollisesti käsin...
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Tuollaista koneella piirtämistä olisikin kiva kokeilla ♡
  Aurinkoista tiistaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä näitä löytyy ja huonekaluliikkeilläkin on jotain omia piirros-ohjelmia. Näitä on ihan kiva kokeilla ja nämä vähän vievät mennessään... :)
   Ihania maaliskuun päiviä toivotellen!

   Poista
 2. Näyttää mielenkiintoiselta piirtämiseltä! Mukavaa aurinkoista alkanutta maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kivaa hommaa, vähän vaihtelua tuohon käsillä piirtämiseen...;)

   Poista
 3. Room Schetcher on minulle uusi tuttavuus. Minkä tyyppisestä työhuoneesta tässä on kyse? Onko kodin yhteinen huone vai jonkun kotitoimisto? Mietin vaan lähinnä tietokoneen sijoittelua ikkunoihin nähden ja mistä saadaan sähköä työpöydälle? Tylsiä juttuja ja rajoittavat piirtämisen vapautta mutta pakko kuitenkin ottaa huomioon. Tuon pönttöuuni nurkassa myös toki rajoittaa mutta ihana yksityiskohta :) Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonetta ei oikeasti ole olemassa, vaan on kuvitteellinen haave. Tietokone ei ole ideaalipaikassa, mutta halusin ehdottomasti sijoittaa pöydän vinoon. Johdot tulisivat tuolta oikealta puolelta ja piilotettaisiin maton alle. Huoneen huonekalut on mitoitettu niin, että, että ne mahtuvat tilassa useampaankin paikkaan eli jos haluaa hieman vaihtelua ja kääntää esim. pöydän toiseen asentoon kirjahyllyille on tilaa muillakin seinustoilla kuin vain tuossa toisessa ikkunaseinässä. Oli muuten mukavaa, kun annoit vähän palautetta kysymysten muodossa. Kiitos siitä, sillä näitä asioita kun pyörittelee, niin tulee välillä vähän sokeaksi omille jutuille. Aikataulu vähän kiristyy loppu viikkoa kohden, mutta eiköhän tästä selvitä. Kiitos myös tsempeistä! :D

   Poista