lauantai 28. huhtikuuta 2012

Hii - o -hoi !!

Aamulla lähdettiin merelle. Ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Koska merellä on vielä kylmä, pitää varustuksen olla sen mukainen eli talvivaatteet.
Mökin rannassa näytti keväiseltä... ja paljaalta. Näkyipä taivaalla outo valoilmiö, jota myös auringoksi kutsutaan.
Tätä kuvaa katsoessa ei uskoisi, että toisella puolella saarta tuulee ihan navakasti. Matkalla saatiin hetken aikaa nauttia kunnon aallokosta. Meidän ranta on näillä tuulilla "tleen puolell".
Päivällä käytiin syömässä hirvisoppaa "melkein mökkinaapurissa" (viereisessä saaressa).Tämä kalastajan torppa sijaitsee luonnon kauniilla paikalla ja isäntä itse asuu torpassaan ympäri vuoden. Kuvassa poika poseeraa ulko-ovella. Olemme just menossa sisälle.


Talon isäntä on saariston ainoa vakituinen asukas ja hän on ollut laivassa ennen muinoin kokkina...ja välillä jutut ovat sen mukaiset. Ruoka on aina maittavaa (reilussa voissa tehtyä!) ja tänään saimme kutsun tulla uudestaan maanantaina syömään kaalikääryleitä.
Kesällä tämä paikka on erityisen kaunis ja täällä meillä on tapana käydä kyläilemässä muutamia kertoja kesässä ja vastaavasti vanha isäntä käy meillä saunomassa tai tuomassa savukalaa. Täällä saaristossa kun eletään vaihtotaloudessa.

Meidän perheen miehet lähtivät virvelöimään haukea, mutta tulivat äsken just rantaan. Kalansaalis oli nolla, mutta kaislikosta oli löytynyt jalkapallo...saalis sekin!

Viikonloppu (ja lomailu) jatkuu siis suotuisissa merkeissä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti