tiistai 3. huhtikuuta 2012

Matkailu avartaa

Viikonloppureissu Puolan Gdanskiin on onnellisesti takanapäin. Matka oli oikein mukava ja onnistunut. Matkanteko oli miellyttävää, koska matka lentokentälle ja perille Puolaan kesti kaiken kaikkiaan vähän yli kaksi tuntia. Siis kahden tunnin päästä kotoa oli vaihtunut maa, kuttuuri ja rahayksikkö.

Ensimmäinen vierailu Puolaan onnistui siis hyvin. Ruoka ja liikkuminen olivat edullista. Kaupoissa oli suuri tarjonta ihan kansainvälisiä merkkejä ja kaupunki oli ihan "suurkaupunki". Gdanskissa ei ollut turistikausi vielä päässyt kunnolla vauhtiin, joten vanhan kaupungin keskustassa oli vielä varsin rauhallista.

Seuraavassa kuvia matkalta:

Tässä hotellimme, joka oli erittäin hyvätasoinen ja tähän vuoden aikaan edullinen. Kävelymatkanpäässä ns. vanhasta kaupungista. Suosittelen lämpimästi!

                                       Vähän kaupunkikuvaa iltavalaistuksessa...                                           Kaupunkikuvaa myös päivänvalossa.


Kaupunkikävelyllä bongasin myös ihanan vanhan polkupyörän. Minun oli pakko ottaa siitä kuva.Keskusaukiolla (=torilla?) oli myös Neptunus-patsas. Patsas oli saanut jalkapallolisäyksen tulevan euroopanmestaruuskilpailun kunniaksi. Kisat järjestetään yhdessä Puolan ja Ukrainan kanssa (...kuulemma...)


Kävimme myös paikallisessa karkkikaupassa, jossa karkit tehtiin käsin. Kaupassa tuoksui "makealle"ja tuotteet oli laitettu kivasti esille.


Ja lisää kaunista kaupunkiarkkitehtuuria.
Oli hämmästyttävää, että "vanha kaupunki" oli Toisen Maailmansodan aikana pommitettu aivan matalaksi (näin museokäynnillä järisyttäviä kuvia tuhoista) ja miten kaupunki oli nyt sen näköinen, kuin se olisi vuosisatoja ollut tämän näköinen.
Vanhan kaupungin joki ei kuulemma ole luonnon joki, vaan se on kaivettu siihen. Joenvarsinäkymä oli kuitenkin kaunis. Ja kevämmällä ja kesällä varmasti elämä vilkkaampaa kuin nyt.Suosittelen mielelläni kaupunkia. Tällä reissulla säänhaltija ei ollut meidän puolellamme. Viikonloppuna oli tuulista, kylmää ja sateista, mutta saimme kuitenkin kulutettua aikaamme hyvin ostoskeskuksissa, ravintoloissa...niin, ja bubeissakin. Kivaa oli. Sinne voisi mennä uudestaankin!!!

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia Satu olet ottanut! Se oli ihana paikka. T. Linda

    VastaaPoista
  2. Valokuvien onnistuminen on myös kuvakäsittelyohjelman ansiosta. Kiitos Linda palautteesta! Matka onnistui myös paljolti hyvän porukan ansiosta... :)

    VastaaPoista