maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen Summa Summarum

Tämän vuoden pääsiäinen sujuikin meillä todella rauhallisesti. Olimme pääasiassa ihan kotona ja omalla porukalla. Pitkäperjantai kului meikäläiseltä pitkällään eli flunssa sai kun saikin yliotteen minusta. Nukuin suurin piirtein kellon ympäri, mutta lauantaina olin jo ihan kunnossa! Isäntä on edelleen jokseenkin toipilaana, mutta on kuitenkin jaksanut siivota alakertaa ja kävipä hän lauantaina mökilläkin.

Eilen (sunnuntaina) syötiin "vähän paremmin" eli ruokana oli peuran sisäpaistia, lohkoperunoita ja sienikastiketta. Kattaus oli jokseenkin värikäs.               Jälkiruoaksi oli persikkarahkaa. Koristeena persikansiivuja ja minttusuklaarouhetta...


Illalla lähdin muutaman kaverini kanssa istumaan iltaa ja nyt sovitin päälleni turkoosinväristä huivia. (Eli huiviprojektini jatkuu edelleen...)


Aloitimme paikallisesta kahvilasta, jossa nautimme lasilliset kuohuviiniä ja joku taisi ottaa ihan tavallisen teen!!!


Vaihdoimme paikka paikalliseen bubiin, jossa siemailimme aikuismaiseen tapaan kuka siideriä ja kuka "skumppaa" ( hedelmäviiniä...). Tämä kuva oli pakko ottaa, koska lasi oli niin hieno.
Kotiutuminen tapahtui säädylliseen aikaan eli kotona olin jo kello kymmenen. Yöllä poikamme suoritti perusteellisen vatsalaukuntyhjentämisen (= oksensi) kaksi kertaa eli tiedossa siis pikapyykkäykset yöllä ja aamulla jatkoin petivaatteiden perusteellisella vaihtamisella. Poika on edelleen vähän nuutunut eikä ruoka oikein maistu, mutta muuten ok.

Tänään kävimme myös mieheni vanhimman pojan luona syömässä riistapainotteisen aterian ja täytyy kyllä todeta, että miehen jälkikasvu osaa myös laittaa erittäin maukasta ruokaa.Pöytä oli katettu kivasti (ja lapsiystävällisesti). Syömään oli kutsuttu myös vanhimman pojan kaveri perheineen eli pieniä ruokailijoita riitti ruokapöydässä.


                          Veimme pienen keltaisen/keväisen kukkakimpun talon "emännälle".Jälkiruoaksi oli kermarahkakakku. Koristelusta vastasivat kaksi melkein kolmevuotiasta tytöntylleröä. Mahdollisesti tulevaisuuden leipureita.

Tällainen pääsiäinen meillä näin lyhykäisyydessään. Huomenna taas töihin ja edessä neljän päivän työviikko. Isäntä lähtee loppu viikosta Viroon majavajahtiin ja mulla olis tiedossa perinteinen juoksutapahtuma eli Karhu-viesti. Juoksukilometrejä on koossa tällä hetkellä säälittävän vähän eikä tämä sairastuminen ainakaan parantanut asiaa.

Suklaamunat (ja mämmi) on melkein kaikki syöty, joten paluu arkeen voi alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti