tiistai 17. syyskuuta 2013

Hortonomi häärää (osa 1)

Tämä hortonomi pääsi viime viikonloppuna oikein kunnolla vauhtiin. Ensin leikkasin nurmikon siistiksi ja sitten ryhdyin istutushommiin. Tähän hommaan sainkin kulutettua aikaa tuntikaupalla, mutta sain kuin sainkin pihan syyskuntoon. Tässä muutamia kuvia.Olin jo lauantaiaamuna käynyt taimimyymäläässä ostamassa monenlaista lajiketta ja nurmikolle vielä syyslannoitetta. Iltapäivällä ryhdyin varsinaisiin istutushommiin.
 
 

Kanervat (tarkemmin sanottuna Callunat) ovat ikikestosuosikkejani ja näistä se ihan perinteinen violetti väri.
 
 
 
 


Lisäksi ostin myös valkoisia callunota, koristekaalia ja kolme hopealankaa.
 
 
Näissä istutuksien sommittelussa menikin sitten aikaa. Halusin vielä hyödyntää olemassa (=elossa) olevat muratit ja ne jäivät vielä täydentämään näitä uusia syysistustuksia.
 
 
 Ulkoportaiden viereen tuli hieman väriä callunan  muodossa, muuten mentiin jo aiemmin hankituilla kasveilla (tuija ja krysanteemi).
 

 
 

Koristekkaalin kanssa sommittelin muutamia variaatioita, mutta lopullinen yhdistelmä tuli muratista ja kaalista.Tämä "ruukkuhärpäke" pääsi ulko-oven viereen kaunistamaan sisäänkäyntiämme (joka edelleen odottaa laatoitusta).
 
 
 
Tässä siis muutama kuva aikaansaannoksistani. Teen vielä toisenkin postauksen samasta aiheesta, mutta halusin välttää tässä kohtaa "kuvaähkyä". Laitoin tähän ensin nämä isojen ruukkujen istutukset. Seuraavassa postauksessa laitan lisää (uusia) kuvia muista aikaansaannoksistani.
 
 
Tänään on oikeastaan ensimmäisen kerran tuntunut syksyiseltä. Tällä päin Suomea on ollut pilvistä, tuulista ja vähän sateistakin. Hassua, mutta vielä se ei tunnu mitenkään lohduttomalta, kiitos pitkään jatkuneiden aurinkoisten ja lämpimien päivien.
 
 
Tämä viikko on myös pitkästä aikaa sellainen rauhallinen viikko, jolloin ei ole ohjelmaa "mennään tukka putkella"-tyyliin. Nautin tästä olotilasta. Ulkona vähän vihmoo, on pimeätä... ja lämmin sauna odottamassa. Vielä en ole innostunut polttamaan kynttilöitä. Niidenkin aika tulee... ja varmasti.
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti