lauantai 28. syyskuuta 2013

Onnettomat

Otsikosta huolimatta seuraavassa ei ole tiedossa mitään elämän suurempaa asiaa, vaan puhtaasti kertomus siitä (ja todiste), ettei halvalla saa hyvää...


Kesällä tein omasta mielestäni hyvän löydön Jyskistä. Laatikossa oli aurinkokennoilla varustettu pihavalosarja. Ajattelin, kuinka ihanaa olisi kun ei tarvitse viritellä pihassa minkään valtakunnan johtoja eikä pelata ajastimen kanssa.

Muotoilu ei nyt ollut huippuluokkaa, mutta ei nyt alle kolmen euron ostoksesta voinut huippu-desingia odottaakaan. Asettelin neljä "valokeppiä" toiveikkaana pihan ainoaan istutusryhmään ja jäin innokkaana odottamaan hämärtyviä iltoja...
 
 
 
 Pettymys oli melkoinen, kun ensimmäisenä iltana alkoi pimentyä. Aluksi vain kahdessa valokepissä tuikkusi jonkin pieni valo ja eikä valoteho ollut millainenkaan. Muutaman illan päästä huomasin, että kaikkki "tuikut" toimivat, mutta jokainen on vähän eri tehoinen ja eikä näistä nyt voi sanoa, että ne edes valaisevat.Pihan perällä näkyy iltaisin siis neljä onnetonta tuikkua ja yömyöhään ei näy enää mitään, kun aurinkokennojen varasto on jo tyhjä. Eli sellainen ostos tällä kertaa. Onneksi ei ollut kuin muutaman euron tappio, mutta harmittaa siltikin.

Enkä aio periaatteestakaan käydä ostamassa mitään uutta systeemiä, vaikka haluaisinkin pihavalojen luoda kaunista tunnelmaa syksyisiin iltoihin. Kärsin nahoissani...ja murisen sisällepäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti