sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Retrokeittiön muutos


Mieheni hankki vuodenvaihteessa itselleen (ja minulle) vähän puhdetöitä eli pienen remontti- ja stailaus- kohteen. Kyseessä on siis iso 43 neliön yksiö keskustassa, jossa oli tarkoitus tehdä ihan pieni päivitys vain. Noh, riehuttuaan yhden aamupäivän yksiössä, mies ilmoitti, että keittiö sai luvan lähteä... 
 
Valitettavasti en ehtinyt saamaan kuvaa tästä alkuperäisestä lähtötilanteesta, mutta tässä kuvaa sen jälkeen, kun keittiön alakaapit olivat saaneet jo lähteä. Keittiö oli siis todella pieni ja tasot ehtaa 60-luvun tyyliä ja ergonomiaa. Keittiön taso oli L-mallinen, jossa ikkunan ala oli matala, pitkä taso alakaappeineen... ja mielestäni epäkäytännöllinen sellainen.
 
 
 
 
 
 
Netissä vietin muutamia iltoja ja jossain vaiheessa törmäsin tähän yllä olevaan viehättävään kuvaan ja siitä se minunkin ajatus lähti kehittymään. Jotain tämän tapaista ja tyylistä lähdin siis tavoittelemaan...
 
 
 
 
Ja tällainen siitä sitten tuli:
 
 
 Ikkunan alla olevasta tasosta säilytettiin yksi osa ja muut kaapit lähtivät kaatopaikalle. Uutta keittiötä ei ollut tarkoitus lähteä ostamaan, vaan alkuperäistä alakaapistoa vähän tuunattiin. Mies osti uuden tason ja tiskialtaan ja se löysi uuden paikan hellan vierestä nykymitoituksella. Yläkaapit jäivät sellaisinaan paikoilleen eli niille ei tehty mitään.
  
 
 
Hella siirrettiin takaisin alkuperäiselle paikalle ja näin huoneen perälle saatiin aivan mainio pieni keittiö.
Samassa rytäkässä isäntä maalasi ja paklasi katot sekä seinät ja teki keittiöön uuden lattian.
Sitä kuuluisaa "pientä pintaremonttia"!!!
  
 
Nyt tähän pieneen keittiöön mahtuu kivasti ruokapöytä ikkunan eteen ja muutenkin siitä tuli tilaratkaisultaan hieman  toimivampi ja järkevämpi. Kaappitila vähän väheni, mutta lattiapinta-alaa tuli enemmän. Tässä kohteessa ratkaisu oli mielestäni ainoa oikea.
 
 
 
Jossain vaiheessa tähän huoneistoon on suunnitteilla isompikin remontti, mutta nyt tehtiin tällainen pikapäivitys. Tämän pintaremontin myötä retrokeittiöstä tuli...no, ainakin vähän parempi RETROKEITTIÖ!
 
 
 
 
 
Ja koska mies pääsi vauhtiin ja malttoi kuunnella minun ehdotuksiani, sai kylpyhuonekin pienen kasvojenkohotuksen. Siitä ja koko yksiöstä lisää myöhemmissä postauksissani.
 

2 kommenttia:

  1. Onpa tosiaan ollut täyteen ahdettu, jos toi ikkunan edusta ollut kaapistoa. Nythän keittiö näyttää tilavalta. Ja sitä paitsi yläkaapit on "tuplana", joten tavaraa mahtuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin ajattelin. Todennäköisesti tämä tullaan vuokraamaan jollekin "köyhälle astiattomalle" opiskelijalle...ei maar, tästä keittiöstä löytyy vielä yksi tuplakaappi vaikka isommallekin astiastolle, mutta se sijaitsee vähän sivummalla ja mikrollekin löytyisi vielä paikka kaapistoja vastapäätä olevasta pienestä seinäpätkästä. Siihen mahtuu loistavasti pöytä tai hylly mikrolle, mutta tuleva asukas saa itse suunnitella tarpeensa. Tämän remontin tarkoitus oli vain järkevöittää keittiön tilaa...ja mielestäni onnistuin. :)

      Poista