sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Operaatio mullanvaihto

En tunnustaudu viherpeukaloksi ollenkaan, mutta oli tullut aika vaihtaa sisäkukkasista mullat. Samalla tulin hankkineeksi muutamia uusia altakastelevia ruukkuja ja pari pussia multaa.Ja tästä operaationi alkoi. Tehtävän suorituspaikkana meidän kylpyhuone.

Viherkasvit näyttivät kieltämättä melkoisen nuukahtaneilta ja multakin oli ruukuista vähissä. Ei muuta kuin toimeen...Rahapuu on kituutellut yksinäisenä ruukussa ja sai armonaikaa lisää. Näyttää huomattavasti paremmalta kuin aikaisemmin.


Työkaveriltani sain anopinahampaita. Koulin (onkohan oikea termi?) niitä eri ruukkuihin ja tässä niistä yksi versio.Anopinhampaalle laitoin kaveriksi miehen kotoa saadun/perityn limoviikunan. Limoviikuna oli kasvanut jo liian isoksi ruukkuun, joten jaoin sen kahteen osaan ja tämä kuvan yksilö näytti nauttivan mullan ja purkin vaihdosta.Kun taas tämä puolisko taisi ottaa siirrosta vähän "nokkiinsa" eikä tällä hetkellä ole tietoa tokeeneeko vielä. Seurataan tilannetta.


Loput anopinhampaat istutin uusiin ruukkuihin ja asettelin ne ruokahuoneen ja olohuoneen väliselle "hyllylle". Lopputuloksen nähtyäni en ole aivan varma,  jäävätkö ne siihen...


Tässä vielä anopinhampaat vähän eri vinkkelistä kuvattuna. Ja tässä(kin) kuvassa on pientä kuvakäsittelyä.


Ruukut ja mullat tuli vaihdettua myös olohuoneen kasveille. Anopinkielen takana nököttää uusin tulokas (Jukka-palmu). Kaiken kaikkiaan lopputulos oli mielestäni hyvä ja tekemättömien töiden lista väheni taas yhdellä tehtävällä.


Projektina mullanvaihto ei kuulu niihin mieluisimpiin, mutta lopputulos tyydyttää aina. Ensi vuonna ei tarvitsekaan ryhtyä näin massiiviseen operaatioon, pelkkä mullan lisääminen riittänee. Ja voipi olla, ettei yksikään näistä ole enää elossakaan...sehän jää nähtäväksi. Näistä "vihreistä" tunnelmista kohti uutta viikkoa!

3 kommenttia:

 1. Ja missähän on se viherkasvi, jonka toin sinulle joulun alla ;)
  t. naapuri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitan naapuri, mutta se pääsi kuivumaan...ei ole kuin ruukku ja sydänkoriste jäljelllä...valitan tapahtunutta...:( :) :)

   Poista
  2. Jotenkin osasin varautua tähän :) Seuraavaksi tuon sinulle vain leikkokukkia...

   Poista