tiistai 27. maaliskuuta 2012

Tiistain tohinaa

Alkuviikko on lähtenyt rivakasti käyntiin. Eilinen meni "harakoille" siinä mielessä, että kotona en ehtinyt oikein mitään tekemään. Töiden jälkeen syötiin koko perhe ja sitten suunnistettiin pyöräily- /kävelylenkille. Laatuaikaa kuitenkin. Sitten olikin jo pienen miehen iltatoimet eikä meidän aikuistenkaan ilta myöhään mennyt.

Tänään töissä meni vähän pidempään ja kotiin tullessa meillä oli "sälekaihdinmies" korjaamassa uuden ikkunan sälekaihdinasennusta. Yksi ikkuna on tuottanut alusta lähtien harmaita hiuksia eikä se vieläkään tullut ihan kuntoon. Nyt oli vielä säätötikku väärän kokoinen...mutta sen vaihto ei pitäisi enää olla ongelma.Siis ei pitäisi!!!

Ruokalistalla oli tänään "Satun sekalainen sienikeitto". Suomeksi tämä tarkoittaa, että keittoon laitetaan suurin piirtein sitä, mitä kaapeista löytyy. Tänään keitto koostui kanttarelleista, sipulista, kanaliemikuutiosta ja vedestä, vähän Koskenlaskijan loppuja ja purkki kermaa... Kun tekee sieniruokia kanttarelleista ja kermasta, ei näinkään huono kokki kuin minä, voi epäonnistua.                  Ja sitten syömään. Kyytipojaksi vielä kaurapellavasiemen-leipää. Hyvää oli!
Syömisen jälkeen meitä odotti kevään ensimmäiset kylvöhommat. Laitoimme pojan kanssa rairuohot kasvamaan. Valitettavasti tänä vuonna en ollut ehtinyt ostamaan ohransiemeniä (niistä tulee tosi kaúnista ruohomattoa), joten piti tyytyä perinteiseen.                                        Kolme pussillista siemeniä kylvettiin suureen astiaan.                                                 Kunnon kastelut suihkupullolla päälle.
Ja sitten jäädään odottamaan kasvun ihmettä. Toivottavasti ruoho ehtii itämään vielä pääsiäiseksi...Ilta jatkui vielä "turboilun" merkeissä. Koska sälekaihtimien korjaus jäi vielä vaiheeseen, sain hyvän syyn vaihtaa olohuoneen kalustusta hieman. Tämä kuva on otettu ruokahuoneen puolelta (ylhäältä).
Eli televisiotaso ja TV siirrettiin ikkunaa vasten ja nojatuoli sai uuden paikan "pääseinältä". Sohva pysyi siis vanhalla paikalla...toistaiseksi.
                                Viherkasvit (ne muutamat) asettelin myös hieman eri tavalla.
Tämän muutoksen myötä olohuoneestamme tuli pienemmän näköinen, mutta annetaan muutoksen olla nyt vähän aikaa näin. Vaihtelu virkistää kummasti.Tiedän jo nyt, että kohta puolin tähän huoneeseen tulee yksi vähän ISOMPI muutos, mutta pidetään se vielä vähän aikaa salaisuutena. Onpahan yksi postausaihe lisää.

Sohvan vierestä (nurkasta) siirsin pienen pyöreän pöydän makuuhuoneemme puolelle ja tämäkin siirto saa pysyä ainakin hetken aikaa voimassa. Ja kuten kuvasta näkyy, mullanvaihdosta suivaantunut viherkasvini ei vieläkään näytä kovin hyvinvoivalta. Taidanpa jättää sen vähäksi ajaksi vähemmälle huomiolle, jos vaikka hoidankin (kastelen ) sitä liikaa...Talossa alkaa pikku hiljaa hiljentyä. Poika on jo nukkumassa, mies lähti lenkille ja minä kulutan aikaani täällä blogimaailmassa. Tiedossa olisi vielä saunomista (KYLLÄ - me saunomme joka ilta!!!) ja TV-ohjelmien katsomista. Tänään tulisi pari sisustusohjelmaa, mutta ne taitaa jäädä tällä kertaa katsomatta. Minulla on ollut ihan oma sisustusilta täällä kotona.

Huomenna onkin jo keskiviikko ja poikamme päiväkotikaverin pitäisi tulla meille leikkimään. Tiedossa siis hulinaa...

4 kommenttia:

 1. HEI!
  KYLLÄ on mukavaa työpäivän päätteeksi lukea kuulumiset sieltä suunnasta :)
  Mukavaa loppua viikoa!

  VastaaPoista
 2. Hei Johamma! Kiva, kun jaksat näitä sepustuksia lukea. Minä täällä kans odottelen, milloin saan ruveta lukemaan sinun blogiasi... Viikonloppuja sinne kans. Minä lähden työkavereiden kanssa Gdanskiin...

  VastaaPoista
 3. Onpa teilla olkkarissa kaunista :) Huomioni kiinnittyi telkkariin - onko se toisiaan valkoinen??? Haaveilen nimittäin valkoisesta tai hopeasta telkkarista, mutta niitä näkee aika harvoin...
  Mukavaa loppuviikkoa♥
  -Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se valkoine ja reunus on hopeaa. Mies muisteli, että se on ostettu Veikon koneesta...kyselepä sieltä. Viikonloppuja sinne myös!!! - Satu-

   Poista