sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Puutalkoita ja muuta pientä

Meidän piti mennä koko perhe viikonlopuksi mökille, mutta heikentyneen jäätilanteen vuoksi tulinkin muihin aatoksiin. Minä ja poika jäimme kotiin mantereelle ja me päästimme isännän heikoille jäille (ja mökille.) Mökillä oli tiedossa puutalkoota ja niitä on tehty koko viikonloppu, myös täällä kaupungissa. Mies on tehnyt poltinpuita kotiin, muille mökkiläisille ja tuonut vielä tukkeja sahautettavaksi tänne maihin. Todella tehokas viikonloppu. (Eikä se jää nyt kovin heikkoa vielä ole, koska isäntä kulkee siellä traktorilla...).

Minun ja nuoremman pojan tehtäväksi on jäänyt puiden latominen sisälle. Useampi motti on "järjestetty" kauniiksi pinoksi.Vielä muutama motti odottaa alakerrassa latomista ja se olkoon meidän/ minun homma tänään. Mökillä puutalkoot jatkuvat tänään ja vielä huomenna, koska jäätilanne muuttunee viikon aikana oleellisesti...tai siis niin ainakin luulen. Ollaanhan jo maaliskuun puolivälissä ja viikoksi on luvattu ihan lämpöasteita.
Tänään aamuaurinko oli niin ihana, että minun oli otettava kuva meidän makuuhuoneesta vähän eri vinkkelistä. Kuva ei tee täyttä oikeutta valolle, mutta valon määrä makuuhuoneessamme ja olohuoneessamme on mahtavaa. Kiitos isojen ikkunoiden!

Makuuhuonessa hyllyn päällä on ihana koruteline, jonka sain joululahjaksi miehen vanhimman pojan vaimolta (kutsun häntä kyllä miniäksi, vaikka emme olekaan "verisukulaisia"). Minun on pitänyt monta kertaa esitellä tämä koruteline blogissani, mutta nyt taisi tulla sopiva hetki.
Koruja lojuu vielä yöpöydän laatikossa vaikka kuinka paljon, kun en raski täyttää korupuuta koruilla... tässä riippuu käytetyimmät koruni.

Poikani on osoittautunut tänä talvena melkoiseksi jääkiekkoilijaksi. Minun on ehdottomasti esiteltävä hänen päiväkodissa askartelemansa jääkiekkoilijat. Minusta nämä ovat niin hellyttävät...varsinkin kun tiedän, ettei hän ole mikään näpertelijä/askartelija.
Tänään menemme vielä moikkaamaan serkkupoikia, kun ovat viikonlopun olleet äiti-mummin hoivissa. Pitäis vissiin ulkoillakin, kun keli on noin hieno. Huomenna poikamme aloittaa uimakoulun ja täytyy sanoa, että kyllä äitiä(kin) jännittää. Kahdeksi viikoksi on ohjelmaa tiedoksi maanantaista torstaihin. Muuta ei varmaan sitten ehdikään tehdä. Mutta nyt tekemään ruokaa... eli latomaan ranskalaiset ja nakit uuniin. Maistuis varmaan sullekin!!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti