lauantai 20. huhtikuuta 2013

Katseet pihalle

Kevät on edennyt näillä leveysasteilla huimaa vauhita. Kiitos sateiden. Väkisinkin katseet suuntautuvat pihalle. Miten meidän pihamme (meillä ei voi puhua todellakaan puutarhasta) on selvinnyt pitkästä talvesta? 
Lunta on vain nokareen verran jäljellä ja myyrät eivät ole (ainakaan toistaiseksi) myllänneet alapihaamme. Kartiokuuset kuihtuivat jo loppukesästä, joten uusien hankinta tulee pikapuoliin ajankohtaiseksi.
 
 


Viime kesänä istutettu valmisnurmikko tuntuu myös selvinneen talvesta. Tosin vielä se ei viherrä. Piha on talven jäljiltä vähän välivaiheessa. Pulkat ja kelkat  ovat autokatoksessa odottamassa siirtoa varastoon ja pelimaali kuuluu meidän pihan "kestovälineisiin"; jääkiekkoomaali muuttuu sujuvasti jalkapallomaaliksi.
 Tämän viikonlopun aikana pitäisi talviset istutukset (ja valosarjat ) siivota pois. Terassin rakentaminen /viimeistely pitäisi jatkua vielä tänä keväänä ja vanhoja puutarhakalusteita odottaa pieni tuunaus. Näistä kuvia sitten myöhemmin.
 
 
 
Puutarhanhoito ja "yleinen hortonomia" ei kuulu vahvuusalueeseeni, mutta näin keväisin on ihan mukava suunnitella omaa pihaa. Nyt kun meidän pihamme on saanut jonkun muodon (eli nurmikon!), voi siihen lisätä juttuja (=kasvillisuutta) vähitellen.
 
 


Eilen ostin lähikaupasta terssilehden ja nyt olenkin selaillut lehteä useampaan otteeseen.
 Lehdessä oli mielestäni hyviä ideoita pihalle ja paljon kauniita kuvia.
 

 
 
 
Tälläisestä sohvasta minä unelmoin, mutta tänä kesänä mennään täällä kaupungissa  vanhoilla kalusteilla.
 
 
Ainahan saa kuitenkin haaveilla.
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti