lauantai 27. huhtikuuta 2013

Pudonnut kelkasta?


Tämä äityliini on ainakin pudonnut jossain vaiheessa kehityksen kelkasta. Ainakin, jos katsoo nykyistä kännykkääni. Vai mitä mieltä olette?
Tällä kännykällä alkaa olla jo vuosia takana, mutta vielä se pelittää. Tässä on kamerat, nettiyhteys-mahdollisuudet ja paljon muutakin, joista en ymmärrä yhtään mitään.  Tämä kännykkää vetelee muutenkin viimeisiä, kun sitä katsoo vähän tarkemmin...
 
 

Takakansi pullottaa uhkaavasti. Akku on jollain tavalla lihonut, kun ei pysy enää kuoressa. Voikohan tämä räjähtää?...taitaa olla jo räjähtänyt...Mitään suurta intoa puhelimen vaihtoon mulla ei kuitenkaan ole ja yritän sinnitellä tämän kanssa kesään asti. Silloin hankimme pojalle oman kännykän ja samalla ajattelin uusia omankin puhelinkaluston.

Minulle ei henkilökohtaisesti ole suuria vaatimuksia puhelimen käyttöominaisuuksilta. Kunhan pystyn soittamaan ja vastaamaan, ottamaan kuvia sekä lähettämään viestejä. Nettiyhteyttä en koe tarvitsevani, koska minulla ei ole "naamakirjaa" (=Facebook) enkä twittaa enkä harrasta/ymmärrä muutenkaan tuosta ns. SOME-maailmasta mitään.

Kännykän käyttäjänä olen onneton, koska minulle se on pääsääntöisesti aina hiljaisella ts. minua on vaikea tavoittaa puhelimella. Tähän on (olevinaan) ihan syynsäkin. Töissä (opettajana) en voi pitää puhelinta auki (siis luokassa) ja työpäivän jälkeen en meinaa oikein muistaa laittaa sitä "päälle". Jos oikein tärkeätä asiaa on, niin minut tavoittaa työnumerosta. Kaikki jotka minut tuntevat, tietävät kyllä tämän asian...

Tänään kuitenkin selailin vähän kännykkävalikoimaa ja omasta mielestä löysin suht edullisen ja minun käyttötarkoitukseeni sopivan Nokialaisen. Samalla selailin pelikoneiden maailmassa ja tulihan tuota tutustuttua kannettaviin tietokoneisiin ja tabletteihin. Jossain vaiheessa tarvitsee uusia tätäkin kalustoa.

Meiltä löytyy kotoa tällä hetkellä kaksi iPadia, kaksi kannettavaa ja yksi pelikone (XBox). Omiin tarpeisiin tuo iPadin käyttäminen tuntuu vielä hankalalta, vaikka onkin ihan "kätsy". Tämä blogien kirjoittaminen ja kuvien käsittely onnistuu tällä tiedolla ja taidolla paremmin/näppärämmin vielä läppärillä.

Menihän minulla kameran hankintaakin sellaiset pari vuotta ennen kuin pystyin tekemään ostopäätöksen. Tuo tietotekniikan ja elektroniikan kehitys on niin huimaa, ettei itse oikein tahdo pysyä perässä...saatikka ymmärtää sanastoa. Poikani on jo monilta osin minua näppärämpi. Pitäsiköhän sitä mennä välillä jonnekin kursseille päivittämään tietonsa, että pääsis edes vähän ajan tasalle (kelkkaan mukaan). No, jos saisi itsensä edes sinne puhelinkauppaan...2 kommenttia:

 1. Moikka Satu!

  Oli vähän jäänyt rästiin lukematta sun bloggauksia ja lueskelin nyt lomapäivänä.
  Kännykästä sen verran että nuo vanhat on kyllä kestävimpiä, mutta toi akku on vaarallinen, kannattaa hakea uusi akku tai puhelin, se kuulemma voi räjähtää kun on alkanut paisua.

  Kivaa loppuvappua ja huomenna nähdään taas! :)
  -Maija

  VastaaPoista
 2. APUA! Kiitos vinkistä. Minäkin kävin tänään lukemassa sinun blogiasi (en laittanut kylläkään kommentteja) ja olitkin laittanut viime lukemisen jälkeen sinne paljon uutta jutunjuurta. Juu, huomenna taas nähdään. Tässä menee vähän viikonpäivät vaan selkaisin...
  T: Satu

  VastaaPoista