torstai 5. maaliskuuta 2015

Lankataulu


Tämä postaus on jostain syystä jäänyt julkiasematta, mutta korjattakoon tilanne nyt.


Kuinka moni blogini lukijoista muistaa lapsuudestaan tai nuoruudestaan lankataulut? Mustalle pohjalle oli naulattu nauloja ja värillisillä langoilla tälle pohjalle saatiin pingotettua hienoja geometrisia kuvioita. Joululahjaksi saimme isännän vanhimman pojan perheeltä lahjaksi tällaisen lankataulun, mutta toteutus oli huomattavasti nykyaikaisempi - ja hienompi.


Tämän hienon taulun oli näperrellyt isännän vanhimman pojan vaimo, joka ideoi muutenkin aina kaikenlaisia kivoja juttuja. Taulun tekemisessä annan arvoa vielä enemmän sille, että hän on nakuttanut näitä tauluja milloin (kolmelta alle kouluikäiseltä lapselta) on ehtinyt eli ilmeisesti yön pikku tunneilla.
 Me saimme tämän hieno eläinaiheisen taulun. Muutkin heidän lähisukulaisensa saivat todella uniikkeja tauluja. Pinterestin (loputtomassa) maailmassa olen silloin tällöin törmännyt samalla tavalla toteutettuihin taideteoksiin. Kiva idea!
  
 
On näissä ollut naputtamista ja lankaakin on kulunut! Itse tehdyt lahjat ovat minusta ehdottomasti parasta, tosin tällaisiin suoritukseen minä en kykenisi.
 
 
 
Tässä vielä yksi lähikuva/yksityiskohta taulusta.


 
Taulu on joulusta asti etsinyt sopivaa ripustuspaikkaa. Vaikka meidän remontista on kulunut jo muutama vuosi, olen vieläkin todella arka naputtamaan seinään yhtään ylimääräistä reikää. En pysty päättämään, mille seinälle tämän haluan, joten se saa rauhassa nojailla makuhuoneessa odotellen päätökseni kypsymistä.
 Arvostan kaikkea käsillä tekemistä ja käsityötaitoja paljon. Nuorempana olin itsekin askartelemassa ja näpertelemässä kaikenlaista. Jossain (elämän)vaiheessa meikäläisellä käsillä tekemisen into hiipui, mutta nyt se on taas pikku hiljaa viriämässä. Teinhän minä tänä(kin) talvena pojalle kahdet parit villasukkia...joita ei juurikaan ole tarvittu. Alkuvuodesta ilmoittauduin viikonlopun mittaiselle himmeli-kurssille (luit aivan oikein), mutta valitettavasti se peruuntui. Olen myös kypsytellyt ajatusta virkata isoäidin neliöistä peittoa, mutta voi olla, että sen toteutus on liian iso/pitkä projekti näin hätäiselle naiselle. Suunnitelmia kyllä on, toteutus on vain hieman epäselvää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti