perjantai 20. maaliskuuta 2015

Ei ihan vielä ajankohtaista


En ole tänä keväänä päässyt puutarhan suhteen vielä ollenkaan käyntiin. Taidan odotella vielä mahdollista takatalvea...tai sitten maailmanloppua. Viime syksynä laitetut talvisemmat asetelmat näyttävät melkoisen säälittäviltä ulkoruukuissa. Tällä puutarhuri on siis vielä talvihorroksessa. Tai ehkä vasta heräilemässä siitä. Selailin eräänä iltana aikani kuluksi IKEAN kuvagalleriaa ja poimin sieltä muutamia (vähän sumuisia) kivoja terassi- ja parvekekuvia tänne blogini puolelle. Meidän pihalla kun kuvattavaa ei todellakaan ole!

 
Olen vähitellen pohtinut meidän ulkotiloja, lähinnä siis terassia ja sen ympäristöä. Ehkä viimeinkin minun tehtävänäni olisi istuttaa jotain köynöstä (humalaa tai villiviiniä) terassin ritiläseinälle, eikä muutama vuosi sitten istuttamani hortensia tunnu oikein viihtyvän kasvupaikassaan, joten taidan laittaa senkin uusiksi.
 

Puutarhakalusteet piti maalata mustaksi jo viime kesänä, mutta jotenkin se homma vaan jäi.
Viime kesänä sain hankittua sentään maalit ja uudet pehmusteet niihin. Tänä vuonna odotettavissa siis maalausprojektia ja mahdollisesti uuden aurinkovarjon hankkiminen. Ja tietenkin ne kesäkukat.
 
 
Vähän alkoi tätä kirjoittaessani tuo tekemättömien (puutarha)töiden lista jo ahdistaa. Jospa tuo kevätaurinko ja kevään edistyminen saisi meikäläisen sen verran ryhdistymään, että saisin jo viime kesäiset ja vähän vanhemmatkin pihatyöt tehtyä. Niitä uusia suunnitelmia kun alkaa uhkaavasti tulla sinne listan jatkeeksi...
 
 
 
 
 
Olen salaa alkanut haaveilla jonkinlaisesta yrttihyllyköstä tai keittiöpuutarhasta. Itseni tuntien taidan romuttaa koko suunnitelman jo heti alkumetreillä. Tällä hortonomitaidolla yrttihyllykön luominen taitaa olla silkkaa hulluutta... ja enemmänkin rahojen tuhlausta. Saahan sitä kuitenkin haaveilla. Saahan?


Ja kun katsoo tulevan viikonlopun säätiedostusta, ei suunnitellut pihahommat ole vielä edes ajankohtaisia. Lämpimämpiä kelejä siis odotellessa...


 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti