lauantai 28. maaliskuuta 2015

Teatteria ja tyhjennysharjoituksia


Perjantaina menin äiti-mummin kanssa teatteriin. Edellisestä teatterielämyksestä olikin kulunut jo aikaa...

 

 
 
Illan ohjelmistossa oli kotimainen tragikomedia "Aina joku eksyy". Olin kuullut sitä kehuttavan eikä turhaa. Näytelmä todellakin kosketti ja nauratti. Suosittelen sitä lämpimästi, tosin viimeiset esitykset ovat jo huhtikuussa.
 
 
Käsiohjelmassa kerrotaan näytelmästä näin:
"Näytelmä risteilee tunteikkaiden muistojen siivittämänä 50-luvulta nykypäivään, pienestä hämäläiskylästä Helsinkiin ja takaisin. Nostalgisessa tarinan tapahtumat käynnistyvät, kun kaksoset Aki ja Liisa suunnistavat sairaalaan joutuneen Hanna-äitinsä kanssa menneisiin.. Lapsuus nostattaa pintaan niin hyviä kuin kipeitäkin muistoja. Sukupolvien väliset törmäykset vuoroin naurattavat ja koskettavat, välillä jopa molempia samanaikaisesti".
 
 
Näytelmä kesti väliaikoineen yli kaksi tuntia, mutta aika meni minun mielestäni nopeasti. Äiti-mummille vielä kiitos mukavasta teatteriseurasta ja yhteisestä teatterikokemuksesta. Otetaan joskus taas uusiksi!
 
 
 
 
Meillä poika alkoi suorittamaan tyhjennysharjoituksia (=oksentamaan) perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tauti oli sen verran ärhäkkä, että hän teki tuttavuutta ämpärin pohjan kanssa n. puolen tunnin välein...ja koko yön! Ei siinä meikäläinen nukkunut yön aikana silmäystäkään. Pahoinvointi kesti siis aamuun asti ja loppuhuipennuksena taisi olla se, kun pojalla tuli ns. "molemmista päistä"...
 
Yön aikana olin päässyt todella vähäisellä siivouksella, mutta tämä ns. viimeinen tryki teki sen, että lakanat lähtivät pesuun saman tien. Jossain käänteessä poika oli tullut tuhrineeksi minunkin lakanat, joten lakanarumbaa on ollut enemmänkin ohjelmassa.
 
 
Meille piti tulla vielä pojan kavereita yökyläilemään seuraavaksi yöksi, mutta tämä piti nyt olosuhteiden pakosta peruuttaa. Tämä päivä menee pojan ollessa toipilaana (nukkuu nytkin sohvalla)...ja minä taidan jännityksellä odotella taudin iskeytymistä meikäläiseen...YÖKS!
 
 
Koska olin suorittanut "yövuoron" jo kotona ( enkä halunnut tartuttaa tautia muihin) ei minusta ollut aamulla töihin lähtijäksi. Meillä olisi ollut oppilaiden kanssa aamupäivän viettoa kaupungilla, mutta nyt luovutin suosiolla homman muille. Olen ollut "kotizombina " tämän päivän ja yrittänyt nukkua huonolla menestyksellä.
 
 
Näin ne suunnitelmat muuttuvat.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti