sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Turnauspäivä


Tämän viikon ehdoton kohokohta oli pojan jääkiekkojoukkueen järjestämä kevätturnaus lauantaina. Tämä tapahtuma oli meille ensimmäinen (eikä suinkaan viimeinen) voimannäyte seuran ja vanhempien talkoovoimasta.
 
 
 
Turnauslehti oli erittäin asiallinen. Siinä oli esitelty kaikki joukkueet, päivän ohjelmaa ja muuta tärkeätä turnaustietoa. Tätä lehtistä kelpasi tarjota paikallaolijoille. Oli sen verran tasokasta materiaalia.
 
 
 
 
Turnauspaikkana oli meidän harjoitteluhalli (Tuki-Areena), jossa on uudenaikaiset puitteet tapahtuman järjestämiseen. Ainoa puute on kunnon katsomon  puuttuminen, mutta niihin turnauksen järjestäjät eivät voi vaikuttaa. Meidän isännän vastuualueena oli makkaranpaisto (tuo telttarakennelma edessä), joka oli ulkoistettu todella raikkaaseen kevätilmaan. Minä sain toimia myös makkaranpaistajana ja rahastajana. Makkarat tekivät hyvin kauppansa ja isäntä joutui hakemaan kaupasta vielä lisätäydennystä...
 
 
Niin kuin kaikissa isoissa urheilutapahtumissa, täälläkin oli oma turnaustoimisto. Täältä käsin hoidettiin myös tulospalvelua. Se toimi hienosti ns. reaaliajassa videotykin kautta heijastettuna aulan seinälle ja oli näin ollen koko kisakansan nähtävänä. Tämän lisäksi koko kisapäivän ajan oli vielä erikseen nettisivut, jossa päivittyi koko ajan turnauksessa tapahtuvia asioita esim. ottelutulokset ja pistepörssi.
Oli todella "nykyaikaista" meininkiä!
 
 
 

 
 
Meillä vanhemmilla oli iso talkoovastuu monen eri asian toimimisesta päivän aikana mm. joukkueiden ruokailu,  yleinen siisteys, "kisakauppa", laukaisukilpailu jne. Tässä kuva kioskista, joka oli auki koko päivän.
 
 
 

 
 
Arpajaispöytä notkui vielä aamupäivällä arpajaisvoittoja, mutta päivän aikana myydyt arvat vähensi palkintojen määrää kiitettävästi. Minulla oli kiinnitys siniseen Fazerin reppuun, joka oli täynnä karkkia. Tällä kertaa arpaonni ei suosinut kuitenkaan minua.
 
 
 
Koska ns. lähialuesarja oli päättynyt jo helmikuun lopulla, oli näihin kisoihin kutsuttu vastustajia Tampereen (Tappara, Ilves, Lempäälä; Nokia) ja Turun seudulta (TPS). Turnauksessa oli neljä ns. alkulohkoa ja paremmuus selvitettiin ensi lohkoissa.  Pelisysteemistä johtuen jokaiselle joukkueelle tuli pelejä vähintään viisi ja ottelujen taso oli hyvä.
 
 
 Innokkaita jääkiekonpelaajia oli hurja määrä ja tunnelma hallilla oli erinomainen koko päivän ajan. Me vanhemmat olimme enemmän ja vähemmän talkoohommissa ja lapsemme pääsivät pelaamaan ja nauttimaan hienosta tapahtumasta. Kaikki osallistujat saivat mitalit kaulaan ja voittajajoukkue sai vielä turnauspokaalin. Tällä kertaa turnauksen voitti ansaitusti Tampereen Tappara.
 


 
Kyseinen turnaus sujui järjestelyiltään erinomaisesti. Joukkueenjohtajat olivat tehneet valtavan työn turnauspäivän järjestelyistä. Me vanhemmat hoidimme oman osuutemme myös hyvin. Yhdessä tekeminen tekee meitä vanhempiakin tutuimmiksi toinen toisillemme, onhan meidän lapsilla yhteinen harrastus. 
 
 
Meidän perheellä meni koko päivä jäähallilla. Isäntä meni jo aamu kahdeksaksi, minä ja poika menimme yhdeksäksi. Kotiuduimme vasta kahdeksan aikaa illalla, joten tähän päivään ei muuta todellakaan mahtunut. Niin kuin urheilusuoritusten jälkeen kuuluu sanottavan, "olo oli väsynyt, mutta onnellinen" ja jälleen olimme yhden (hienon) kokemuksen rikkaampia!
 
 
Tänään tässä taloudessa otetaankin rennommin...
 
 
 
 
 
 

5 kommenttia:

 1. Hieno päivä oli :) Ja raskas :D
  Täällä alkaa muuten olee muurahaisia housuissa. Vartin päästä isäntä Johannesburgissa, ja sieltä pikaisesti Lontoon koneeseen. Huomenna tähän aikaan taidetaan istua yhdessä koko perhe kotisaunan lauteilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin lähellä jo...ja kuitenkin niin kaukana. Kyllä se kotiinpaluu taitaa olla kaikille osapuolille se hienoin tunne, kun koko perhe on kasassa. Meillä isäntä lähti tänään vielä työreissulle Helsinkiin ja tulee tiistaina lähteäkseen keskiviikkona uudestaan. Järkeä? EI, mutta, kun mies haluaa käydä välillä kotona... Mukavia kotiinpaluhetkiä koko perheelle! :)

   Poista
  2. Täällä taas suunnitelmat elää... Allu alko oksentaa aamuyöllä, joten en lähekää hakee Makee Helsingistä. Appiukko saa kunnian ;) Me sit vaan venaillaan täällä sairastuvalla :P

   Poista
  3. Jaa-has, teille iski nyt tuo mahatauti. Voi olla, että iskee sinullekin eli pikadieettiä tiedossa (Hope NOT!!) Meillä taas poika on yskäinen ja valittelee paineen tunnetta korvassa. Tsemppiä sinne potilaalle ja hoitsulle :)

   Poista
  4. Olis juu tehokas kilojen karistaja :D
   Katsotaan ;)
   Toivottavasti ei teillä flunssa pahene :)

   Poista