maanantai 23. maaliskuuta 2015

Vohvelisunnuntai


Vietimme eilen vohvelisunnuntaita. Alun perin meidän piti viettää vohvelipäivää jo perjantaina, mutta silloin illan aikataulu ei oikein pitänyt, joten se piti siirtää sunnuntaihin.


Ruostissa on kuulemma tapana viettää Marian ilmestyspäivänä (siis eilen)  ns.Vohvelipäivää. Päivän nimi on muuntunut ruotsinkielessä vuosien saatossa tarkoittamaan vohvelia, joten meillä oli oikein hyvä syy tehdä tästä päivästä vohvelipäivä. Kirkollisessa merkityksessä tämä sunnuntaipäivä tunnetaan päivänä, jolloin enkeli Gabriel ilmestyi Marialle, kertoen, että hän tulee synnyttämään Jumalan pojan. Enpä minä tätä muuten tietäisikään, ellen olisi tätä asiaa käsitellyt viime perjantain uskontotunnilla.
Päivän kunniaksi lisäsin kattaukseen hieman ekstraa (=servietit ja kynttilän palamaan) ja niin meidän Vohvelisunnuntain kattaus oli valmis. Pojan kaveri oli meillä pelaamassa, joten saimme päivään vielä vieraitakin.
 
 
 
 

 
Tein vohveleita ihan reilusti ja syötävää näytti jäävän myös alkuviikoksi. Meidän 3in1-rautamme paistaa vohvelit epätasaisesti ja voin sanoa, että joka kerta vohveleista tulee erilaisia, riippuen taikinasta ja sen koostumuksesta (jaaha, nyt meillä riippuu taikina...!?... voi tätä suomenkieltä...:D )
 
 
 
 
 

 
 
 
Ehdimme herkutella koko perhe yhdessä ennen kuin mies lähti työreissulle Helsinkiin.
Tiedossa viikon aluksi jälleen eräänlaista yh-arkea... 
 
 
 
 
Tuleva viikko on jälleen pitkä, sillä tiedossa on kuuden työpäivän viikko. Lauantaina meillä on työ-/koulupäivä, jolloin teemme  Helatorstain jälkeisen perjantain vapaaksi. Nyt ajatus tuntuu ihan "kökköltä", mutta silloin toukokuussa "pätkäloma" tuntuu varmasti hyvältä.
 
 
 
Meillä poika oireilee hieman toista korvaansa ja täällä pähkäilen, käydäänkö lääkärissä vai ei? Seuraillaan tilannetta.
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti