maanantai 25. kesäkuuta 2012

Pärekoreja

Salakavalasti pärekorit ovat hivuttautuneet sisustukseen. Mielestäni ne ovat todella kauniita, eivätkä maksa hirmuisia summia. Pärekorit tuovat lämpöä (ja vaihtelua) meidän musta-valko-harmaaseen sisustukseen ja muistuttavat meitä suomalaisuudesta.

Meidän huushollin pärekoreilla on kaikilla vähän erilainen historia. Joku on vanhaa "perintöä", joku on ostettu kirpputorilta ja joku on ostettu ihan uutena. Tässäpä pieni katsaus meidän pärekorikokoelmaan.



Tämä pikkuinen pärekori toimi meillä jonkin aikaa mökin ruokakassina, mutta jostain syystä se oli kulkeutunut takaisin alakertaan ja unohtunut sinne. Kesälomallani toin sen takaisin yläkertaan.



Nyt se saakin toimittaa lehtikorin tehtävää.



Se pääsi käsityökorin kaveriksi olohuoneeseen.



Puutarhatyökalujen kanssa sulassa sovussa majaili tämä pikkuinen pärekori. Tässä on joskus ollut kesäkukkia, mutta nyt pelastin sen sisälle.


Käyttötarkoitusta en ole sille vielä keksinyt, mutta olkoon se nyt väliaikaisesti ruokahuoneessa jakkaran vieressä. Pärekorin alkuperästä ei ole tietoa, mutta jakkaran on mieheni tehnyt kansakoulussa...joskus kauan sitten...




Mökiltä bongasin tämän pärekorin, joka on ihan uutena ostettu puunkantoa varten ja siinä tehtävässä se on edelleenkin.


Mökillä on kaksi samannäköistä pärekoria. Toinen saunassa ja toinen puuhellan vieressä. Tämä suorakaidemalli on todettu meillä hyväksi...tai ainakin minun mielestäni :)   .




Meillä täällä kotona olisi vielä yksi pärekori, mutta siitä ei ole enää kuvaa. Sen sanka on korjattu rumasti muoviköydellä ja minä olen ajatellut, että jos vähän tuunaisi sitä jossain vaiheessa. Sitä koria voisi kokeilla vaikkapa maalata ja korvata muovisen narun luonnonköydellä. Jos vaikka tänä kesänä saisi jonkun inpiraation...

Näin jälkikäteen ajatellen, olipa vähän kummallinen postausaihe. Ajattelin vain välillä laittaa jotain sisutusjuttua...vaikkapa pärekoreista...
(Eivätkö olekin kauniita?)

Mukavaa alkavaa viikoa kaikille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti