tiistai 8. tammikuuta 2013

Arki pyörii

Arki on lähtenyt taas vauhdilla käyntiin. Loma (ja lomatunne) on muisto vain. Päivät ovat sujuneert ihan hyvin. Ei sen suurempaa valittamista. Joululoman aikana olen tehnyt pohdintoja ja miettinyt, miten voisin itse vaikuttaa arjen kiireen tuntuun ja stressiin. Luulenpa, että olen löytänyt itselleni jonkinlaisen keinon.

Tiedostan, että olen täysin aikatauluihminen. Kaikki tapahtuu suurin piirtein tunnilleen (ei nyt minuutilleen kuitenkaan!) ja tämä aiheuttaa minulle sen kiireen tuntee ja stressin. Tästä aikatauluttamisesta ystävilläni on lukuisia hyviä esimerkkejä ja kouluajoilta voin kertoa, etten ole koskaan myöhästynyt, enkä juuri töistäkään. (Näen myöhästymisistä kyllä painajaisia).

Näiden kahden työpäivän aikana olen tietoisesti edennyt rauhallisesti ja pyrkinyt välttämään kiireen tuntua. Aamulla jo kotona istuin aamupalapöydässä ja hengitin muutaman kerran rauhallisesti sisään- ulos ja todellakin rauhoitin itseni.Tänään töissä maltoin myös istua alas kahvittelemaan ihan rauhassa muutaman kolleegani kanssa (harvinaista herkkua...) Näillä muutamilla esimerkeillä haluan vain selventää itselleni, että kiire on suurilta osin minun itseni aiheuttamaa. Minä pystyn myös itse vaikuttamaan siis siihen. Mikä kuningas-ajatus!

Tämän päivän aikana olen muutaman kerran istunut alas ja harrastanut tätä sisään-ulos hengitystä vähän aikaa. Olo on kyllä välittömästi rauhoittunut ja olotila on tullut levollisemmaksi. Tästä kokeilusta rohkaistuneena aion jatkaa sekä "hengitysharjoituksia" että kiireen tiedostamista ajatuksen ja tekojen tasolla.

Meillä tähän viikko-ohjelmaan tuli tällä viikolla lisää aikatauluttamista. Pojan jääkiekkotreenit ovat nykyisin kaksi (!) kertaa viikossa ja huomenna olisi se Iirolandia (paikallinen liikuntatapahtuma, johon poika jo ilmoitti haluavansa mennä) ja torstaina tulee pojan yksi kaveri meille leikkimään. Tällä viikolla mies on työmatkalla, joten minä hoidan pojan aamu- ja iltapäivähaut esikoulusta. Tälle aikataululle en voi tehdä juurikaan mitään, mutta yritän suhtautua tähän mahdollisimman kiireettömästi.

Ja koska arki sujuu meillä lomailun jälkeen kivasti, laitan tähän loppuun ihan arkisia kuvia pojan huoneesta. Joulutavaroiden siivoamisen  jälkeen vaihdoin huoneessa vaihteeksi järjestystä. Jälleen kerran.

Sänky sai siirtyä uudelle paikalle.

Molemmat Auto-matot palautuivat lattialle ja poika halusi pienen pöydän sijoitettavaksi nurkkaan
 
Tässä huonetta vielä toisesta kuvakulmasta kuvattuna. Järjestys ei ehkä paras mahdollinen, mutta menettelee vähän aikaa...


Huomenna onkin jo keskiviikko. Tämä viikko on jo hyvällä mallilla. Nyt ei muuta kuin kone kiinni, saunaan ja sen jälkeen vielä selailemaan tänään tulleita sisustulehtiä...hetkeksi.


Kiireetöntä loppuviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Niikos huomaat henkittämisellä ja henkästymisellä on vissi ero :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niin on!!! :))Otetaan siis rauhallisesti hengästymättä...

      Poista