keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Haluja, tarpeita ja mielitekoja

Monet ihmiset pitävät ns. tipatonta tammikuuta. Minulla kuukauden teemana on "en- osta- mitään" - kuukausi. Toistaiseksi tämä teema on pitänyt hyvin. Eikä ole edes tehnyt tiukkaa.
Olen päättänyt, etten osta yhtään vaatetta tai sisustuslehteä enkä oikeastaan mitään muutakaan. Ostan vain ruokaa ja maksan kuukauden laskut. Onneksi minulle tulee ainakin muutama sisustuslehti ihan tilausnumerona, niin tuo lehdettömyys ei ole ollut ihan totaalista.

Kotona tekisi mieli uudistaa hieman sisustusta, ihan vain kevään kunniaksi. Olohuoneeseen tekisi mieli ostaa uusi matto ja muutama uusi tyynynpäälinenkin olisi tervetullut sohvalle. Mutta yritän nyt vain malttaa mieleni.

Olen myös suunnitellut lähteväni IKEAan katsomaan kevätuutuuuksia , mutta taidan tyytyä vaihtamaan huonekalujen järjestystä ja muutamasta huoneesta voisin vaihtaa verhoja...tulee näin halvemmaksi.

Meikkirintamalle kuuluu vähän huonoa; aurinkopuuteri, poskipuna ja ripsivärit alkavat uhkaavasti loppua, mutta yritän pärjätä viimeisillä murusilla. Tai sitten ollaan loppukuukausi Naturel- lookissa...

Kaupungille tekisi mieli lähteä shoppailemaan, mutta en taida uskaltaa mennä lähellekään kauppoja, koska silloin halut, tarpeet ja mieliteot valtaisivat mieleni ja voisi sortua tuhlaamaan.
Tähän mennessä kuukausi on sujunut suhteellisen kivuttomasti. Tätä kuukautta ei ole enää montaakaan päivää jäljellä ja yritän jatkaa/ vähentää tätä "ostotarvetta"  vielä helmikuun puolelle, mutta ei ehkä niin ehdottomana kuin tammikuussa. Vaarana on, että törsään seuraavassa kuussa kaikki ne rahat, jotka tässä kuussa ovat säästyneet.

Tämän kuukauden opetus meikäläiselle on ollut se, että meillä kaikilla on omia mielitekoja, haluja ja tarpeita, mutta tosiasiassa melko vähällä sitä ihminen kuitenkin pärjää. Ja minä kun vain luovuin kuukauden ajan kaikesta ns. turhan ostamisesta. Kyllä pisti miettimään...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti