sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Järjestystä taloon!

Seuraavaksi ei ole tiedossa mitään kurinpidollista tekstiä, vaikka blogin otsikko voi jonkun korvissa siltä kuulostaakin. Tällä kertaa aiheena on muutaman päivän (ja jo syksyllä alkanut) alakertaprojektimme aikaansaannosten julkaiseminen.

Kellarikerroksessamme on sijainnut epämääräisiä varastoja ( rojuille) ja komeroita sekä yksi puuvarasto. Viime vuotisen isomman remontin myötä myös kellarissamme on tapahtunut muutoksia. Suurin muutos on ollut se, että iso kasa ja monta peräkärryllistä kaikkea tarpeetonta on lähtenyt suoraan kaatopaikalle. Puuhuone siirtyi taloon toiseen päähän ja näin ollen iso tila "vapautui" varastotilaksi.

Isäntä on kiitettävällä työpanoksella käynyt läpi koko alakerran. Entisestä ns. askarteluhuoneesta on tullut hänelle "lataamo" (laitan joskus kuvia...!) ja tästä kuvan ex-puuhuoneesta tuli uusi varasto. Tässä siis kuvia entisestä puuhuoneesta, nykyisestä varastosta.
Seinät mies käsitteli vaalean harmaalla kalkkimaalilla (ennen vanhaan käytettiin navettojen seinissä...) ja lattiaan laitettiin terassimattoa. Taloamme ei ole salaojitettu eli kellaritilat eivät ole täysin "kuivat" ( =asuinhuoneistoja). Siksi betonilattian päälle laitettiin terassimattoa. Melko pienellä vaivalla ja rahalla tuli "yleissiistiä".


 
Näkymää samasta tilasta, mutta toiseen suuntaan. Tavaraa on siis karsittu ja nyt yritetään pitää hamstraamista kurissa. On tätä roinaa siltikin.
 


Entinen pieni vaatevarasto muuttui miehen käsittelyssä metsästystavaroiden ja - vaatteiden varastoksi. Niitä tässä huushollissa piisaa ja on siellä vielä vanhemman pojankin metsästyskamppeet...meillä kun tätä tilaa nyt on! Tästä varastosta puuttuuu vielä yksi Lundian hylly, johon nuo "reput ja rensselit" tuosta lattialta laitetaan säilytykseen.Ja sitten on näitä jalkineita vähän joka lähtöön somasti rivissä ja järjestyksessä.
 
 
 
Meillä tämä uusi vuosi on alkanut siis tarmokkaasti. Kellarin päivityksen myötä myös työhuoneemme tulee vielä kokemaan kasvojenkohotuksen. Täältä yläkerrasta olisi enää remontoimatta (=tapetoimatta!) vieras-/pelihuone ja sitten olisi tämä talo suurin piirtein kunnossa. Vuosi sitten jo elättelin toiveita tapetoinnista, mutta jos vaikka tänä vuonna...
 
Minulla ja pojalla on tänään viimeinen lomapäivä. Olenkin tässä jo aamun virittäytynyt tulevaan työviikkoon (ja kevääseen) tietokoneen äärellä. Ja on se vaihteeksi ihan mukava palata arkeen, varsinkin kun tuo lottopotti ei vieläkään tullut meille... 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia: