perjantai 18. tammikuuta 2013

Tämän työviikon saldo

Tämä työviikko on onnellisesti takanapäin. Maanatai meni töissä, jonka jälkeen suuntasin muutaman kollegan kanssa Turun kautta Helsinkiin kahden päivän kurssille. Tiistaina, ensimmäisen kurssipäivän päätteeksi, pääsin tutustumaan upeaan Musiikkitaloon.

Meille oli järjestetty opastus ensin musiikkitalon konserttisalin puolelle ja pääsimme myös kurkkaamaan Sibeliusakatemian puolelle.
Musiikkitalon aulan katossa on ripustettuna hieno taideteos. Sisääntulo on muutenkin vaikuttava. Opas kierrätti meitä  ja kertoi mielenkiintosia asioita arkkitehtuurista ja rakennuksen "filosofiasta".

Sibelusakatemian puolella menimmekin useamman kerroksen alaspäin, maan alle.
 
 Näkymää alaspäin ns. opiskelijoiden taukotilaan. Tässä tilassa opiskelijat viettävät vapaa- aikaa. Opiskelun ollessa raskasta, täällä voi ottaa vaikkapa pienet nokoset...
 
Pääsimme myös tutustumaan muutamiin harjoituskonserttisaleihin. Urkusalissa kiertää parvi, johon on rakennettu kolme erilaista urkua eri aikakausilta. Tähän  saliin on rakennettu myös akustiikkaa, joka huomioi urkumusiikin vaatimukset. 
Tämä on taas ns. Lied-sali, jossa laulajat harjoittelevat ja pitävät konserttejaan. Tässä salissa akustiikkaa saa myös muutettua erilaiseksi.
 

Rakennus on kaiken kaikkiaan hyvin vaikuttava paikka. Kun opas kertoi kaikista hienouksista, en ihmettele yhtään, että se on myös maksanut sievoisen summan rahaa. Nyt pitäisi vain päästä kuuntelemaan ison konserttisalin puolelle jotain konserttia...


Helsingistä kotiuduin keskiviikkoiltana ja torstaina palattiin taas "sorvin ääreen" kouluun. Eilen, torstaina, jaksoin aloittaa myös tämän vuoden Latinos-jumpan. Ei huono päivä ollenkaan.

Viikko on ollut reissun takia melkoisen pitkä ja viikonloppu tuli kyllä ihan oikeaan aikaan. Työpäivän päätteeksi otinkin oikein pitkät ja ansaitut päiväunet. Suunnitelmissa ei ole (tietääkseni!?) mitään ihmeellistä. Jos vaikka tämä viikonloppu menisi vähän rauhallisemmissa merkeissä "akkuja ladaten".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti