keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Keskiviikon keitoksia

Meillä 2/3 perheestä jatkaa lomailua. Täksi päiväksi ei ollut mitään järjestettyä ohjelmaa.

Aamupäivän vietimme kotosalla; poika leikkien ja TV:tä katsoen, minä omia hommia tehden (en kuitenkaan työhommia!). Kellarissa on valmistumassa entinen puuhuone varastohuoneeksi ja sen kalustaminen on ollut tässä suunnittelun alla.

Tämä projekti vaikuttaa taas siihen, että työhuoneen vanhat Lundiat siirtyvät tähän tulevaan varastoon ja työhuoneeseen tulisi kehitellä uutta hyllyä/kaapistoa. Tänään olen hyppinyt mitan kanssa kellarissa ja työhuoneessa, ruutupaperille olen luonnostellut ajatuksia...vaihtelevalla menestyksellä.Puolenpäivän aikaan pidettiin jälkikasvun kanssa ruokataukoa ja tänään ruokalistalla olikin isännän eilen valmistamaa hirvisoppaa. NAMI,NAMI!
Loman kunniaksi laitoin kattauksen vähän hienommaksi. Katelautanen ja servetti. Poikakin ihmetteli, etä miksi me näin nyt syömme?
Hirvisoppaa, ruisleipää ja lasi kylmää maitoa. Jälkiruoaksi köyhiä ritareita mansikkahillon ja kermavaahdon kera. Kyllä sitä joskus huonomminkin syödään...

 
 
Ruokatauon jälkeen lähdimme pojan kanssa kaupungille. Ensin kävimme miehen vanhimman pojan keittiöliikkeessä tiedustelemassa säilytysjärjestelmien hintoja työhuoneeseen ja sen jälkeen suunnistimme Prismaan. Kaupunkireissulla menikin pari tuntia nopeasti.
 
Nyt ollaan taas kotona. Vähän aikaa sitten pidettiin koko porukalla "sisäjalkapallomatsit" äiti ja poika vastaan isä- teemalla. Me taisimme pojan kanssa voittaa ylivoimaisesti. Päivä on nyt kääntynyt jo iltaan. Isäntä meni takaisin kellariin hommiin ja nuorempi painos seuraa jääkiekkotilanteita televisiosta. Lepposta on! 
 
Ulkoiluun ei paikallinen sää ole tänään houkutellut. Poika tsemppasi minua kuitenkin tänään ja sanoi: "Ei sinunkaan tarvitse nyt lumihommia tehdä muutamaan päivään, mutta kyllä kohta taas sataa lunta" - NIINPÄ!
 
 
 
Ja vielä vähän kasvun ihmettä meillä:


 
Ruokapöydällämme kukkii joulukaktus!


 
 
Saimme tämän äiti-mummilta joulukukkasena ja nyt se on innostunut kukkimaan oikein urakalla.


Huomenna tiedossa "vauhtia ja vaarallisisa tilanteita". Serkkupojat tulevat huomenna meille puolen päivän aikoihin. Pojan lomapäivä on pelastettu!!!P.S: Huomasin, että viime vuonna olen kirjoittanut/julkaissut tasan 200 postausta. Kiva tasaluku!!! Tämä vuosi näyttää alkaneen myös ihan tuotteliaasti. Ans kattoo ny, miten paljon tätä tekstiä tänne tulee. En aio ottaa kuitenkaan suorituspaineita...
2 kommenttia:

 1. Nuo sinun keittoastiat ovat todella nätit! Pitäisiköhän minunkin ostaa pienemmät keittokupposet,ei ehkä tulisi syötyä ihan niin paljon. On siitä syömisestä se etu kuitenkin, ettei minun tarvitse tehdä vatsaliikkeitä kuten sinun, minulla kun oikenee poimut syömällä. Näin joulun jälkeen niitä ei ole yhtään, on vain tasainen kumpu! Palon hyvää ja iloisia asioita alkaneelle vuodelle!!Tenttu-täti

  VastaaPoista
 2. Hei Tenttu-täti!
  Keittoastiat ovat Pentikin Halla-sarjaa (poistunut myynnistä kauan aikaa sitten) ja todettu ihan hyväksi sarjaksi. Näitä "parempia" astioita tulee vain käytettyä ihan liian harvoin...pitäisi tehdä arjesta luksusta!
  Nuo minun vatsalihasliikkeet ovat jo historiaa! Niitä oli NIIN tylsä tehdä. Mä voisin kanssa kasvattaa tuota vatsakumpua, niin ei olisi enää makkaroita vyötäröllä...kiitos vinkistä! :)
  Oikein mukavaa alkanutta vuotta sinnekin!
  Terkuin, "Satu-ihminen"

  VastaaPoista