sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kesäajassa


Meillä kesäaikaan siirtyminen tapahtui ilman se suurempaa "mullistusta". Poika olisi ehkä nukkunut hieman pitempään, jos olisin antanut nukkua, mutta siinä kaikki. Tulevalla viikolla ollaankin jo huhtikuussa ja tiukasti keväässä. Aika menee tunnetusti nopeasti ja kieltämättä ajatukset harhailevat hieman jo kahden kuukauden päässä siintävässä kesälomassakin.
 
 
 
Kotona sisustaminen muuttuu vähitellen keveämmäksi. Makuunuoneessa tyynynpäälliset vaihtuivat jo jonkin aikaa sitten. Kello- tyynynpäällinen on viime kesän alennusmyyntien löytö.
 
 
 
Ajan myötä minusta on tullut maltillisempi (=laiskempi) sisutaja. Ennen jaksoin vaihtaa huonekalujen paikkaa lähes joka kuuukausi, mutta nyt muutokset tapahtuvat pääosin tekstiileillä tai pientavaroilla. Mies taitaa huokaista vain helpotuksesta.
 
 
 Huonekaluliikkeissä en oikein uskalla vierailla, koska sieltä saan usein uusia inspiraation lähteitä. Ja on minulla aina jotain pientä muutosta/ vaihtelua kypsymässä. Onneksi täällä kotona on kuitenkin sen verran huonekaluja, että jo näiden siirtelyllä (edes silloin tällöin) saa vaihtelua ihan  mukavasti. Eikä se käy niin paljon rahapussin päälle...;)
 
 
 
 


 
Jos totta puhutaan, muutama hyllyprojekti odottaa edelleen laatikoissa kasaamista, mutta näillä ei tunnu olevan suurta hoppua... se ensimmäinen "sisustuskohtaus" meni ja toista tässä odotellaan. Kevään "pakko tehdä"-töiden listalla on ainakin kukkamultien vaihto ja ikkunoiden pesu. Kumpikaan näistä ei ole siellä mukavien töiden listalla...
Tänään piti mennä pojan kanssa uimahalliin, mutta hän tulikin toisiin aatoksiin. Pienestä ohjelmamuutoksesta johtuen taidankin ottaa itseäni ns. niskasta kiinni ja lähteä kesäajan kunniaksi pihalle haravanvarteen. Jos vaikka samalla aloittaisin (...tai siis jatkaisin) tuota pihasuunnittelua. Se kun ei näytä tulevan koskaan valmiiksi. Pihakalusteita olin ajatellut uusia tulevana kesänä ja viime kesänä valmistuneen terassin ympäristö kaipailee lisää istutuksia, lähinnä köynöksiä.


Nyt kuitenkin hetkeksi ulos ja auringonpaisteeseen. Mahtaisko tuo jälkikasvu lähteä kaveriksi pihalle?
2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, minäkin taidan katsella uusia tyynynpäällisiä makkariin. Saisi pienellä vaivalla kevennystä ja raikkautta.

    VastaaPoista
  2. Ja toinen hyvä vinkki on verhojen vaihtaminen, mutta se on jo vähän työläämpi juttu, koska usein siellä taustalla kummittelee se ikkunoiden pesu... :)

    VastaaPoista