torstai 20. maaliskuuta 2014

Sukkasaldoa


Nyt on tullut aika tehdä eräänlainen loppuyhteenveto talven aikaansaannoksistani. Sukkia olen saanut tehtailtua tällä kaudella ihan kiitettävästi. Tässä muutama kuva talven sukkasaldosta.

Lapselle sain kudottua (vai neulottua?...minulla menee aina nämä sekaisin) kolme paria ja yhden parin isännälle. Värimaailma on hieman tummahko, mutta minusta villasukan pitää olla vähintään harmaa. Isännän sukat meinasi jäädä valmistumatta, mutta sain kuin sainkin ne tehtyä.
 
 
Olen sen verran laiska, etten jaksa tehdä kovinkaan monimutkaisia kirjoneulemalleja, joten raidoilla mennään. Onneksi nykypäivänä on keksitty myös lankoja, joista kirjoneuletta tulee väkisinkin. Tämän talvikauden sukkamallit ovat kuitenkin ihan omasta päästä. Ohjeiden noudattamisessa olen melkeinpä yhtä laiska...jos nyt sukkaohjeissa voi niin kauheasti soveltaakaan. Sukkien koot ja meikäläisen käsiala eivät mene kyllä alkuunkaan yhteen. Miehen sukka on erään ohjeen mukaan 38 vaikka jalannumero on siro 41.
 
 
 


 
Poika ehti tänä talvena käyttämäänkin sukkia ja todennäköisesti ensi talvena täytyy tehdä uusi satsi jalan kasvaessa. Isännällä on omat vielä korkkaamaatta, mutta voi olla niille tulee vielä käyttöä...ainakin, jos katsoo tällä hetkellä ikkunasta ulos. Takatalvi tuli myös tänne!
 
 
 
Meidän taloudessa villasukkien käyttö ei rajoitu ainoastaan talvikauteen. Mökillä villasukkia käytetään lähes läpi vuoden ja tällä kotonakin "hiihdetään" villasukissa melko pitkää kautta. Ja olen aivan varma, että itse tehdyt villasukat lämmittävät paljon paremmin kuin ostetut, sillä onhan nämä  sentään rakkaudella tehty! <3 <3 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti