maanantai 17. helmikuuta 2014

Lämpimäisiä


Joskus (eli todella harvoin) innostun oikein leipomaan. Olin jo aikaisemmin ajatellut, että lomalla/ mökillä voisin leipoa sämpylöitä. Mökille ei menty tällä lomalla, mutta sämpylöitä ajattelin silti leipoa. Ei muuta kuin aamulla kauppaan ja ostamaan sämpyläjauhoja ja hiivaa. Leivontainnokkuuteni meinasi tyssätä heti alkuunsa, sillä kaupasta oli hiiva loppu. Jouduin hieman antamaan periksi ja tyydyin ostamaan kuivahiivaa. Eikä se ollut huono vaihtoehto ollenkaan tämän päivän kokemuksen jälkeen.
 
Sämpylätaikina oli suoraan pussin kyljestä kuivahiivalle mukaeltuna. Poika tuli vielä leivonta-avuksi pyörittämään sämpylöitä. Komea satsi niitä tulikin ja ihan ovat sämpylän näköisiä...ja makuisia.
 
 
Ensimmäinen pellillinen valmistui sopivasti ruoan kanssa nautittavaksi. Kyllä uunituoreet sämpylät maistuvat sitten hyviltä. Tosin pojan makuun taisivat olla liian rouheisia, mutta meille aikuisille nämä kyllä kelpasivat.
 
 


 
 
 
Totesin miehelleni, että useammin sitä pitäisi leipoa. Sämpylät valmistuvat nopeasti ja ovat taatusti tuoreita. Jos tämän päiväisen leivontakokemuksen innoittamana tekisin hieman useammin (vaikka edes kerran puolessa vuodessa) sämpylöitä. Kaapissa olisi tämän päivän jäljiltä muutama kuivahiivapussi valmiina ja sämpyläjauhojakin jäi vielä reilusti. Aineita olisi siis jo valmiiksi ja kuivahiivakin vanhenee vasta elokuussa 2015...
 
 
 
Päivän "hyvä työ" on siis tehty. Lomasta nautitaan koko perheen voimin. Miehet lähtivät juuri äsken tekojäälle kuluttamaan aikaansa/ulkoilemaan. Isäntä hieman kärvistelee, kun ei ole mitään järkevää (?!) tekemistä. Laakereilla olo kun ei oikein sovi hänen kropalleen. Huomiseksi hän suunnittelikin mökille puuhommiin lähtemistä...me jäämme pojan kanssa kaupunkiin. Jos vaikka saataisiin serkkupoika yökyläilemään meille.
 
 
 
 
 
JA HUOMIO! Olen saanut yhden lukijajäsenen lisää. Sukulainen kylläkin, mutta kaikki lasketaan. Onpa kivaa!!!! Voisi tänne jäseneksi liittyä lisääkin porukkaa. Pitäisköhän keksiä jokin houkutin...jos vaikka pistäisi arvonnan pystyyn, kun menee 10 jäsenen raja rikki :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 kommenttia:

 1. Oi kun alkoi tehdä mieli tuoreita sämpylöitä, mehevät kuvat!!! Pitänee alkaa leipuri hiivaksi kun tulee sellainen "hyvä päivä"! :)
  Mukavaa lomaa teille!!
  - Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mukavaa hommaahan tämä leipominen oli. Mies kyllä vitsili, että saavat sisäpeliin hyviä "jääkiekkoja", mutta kyllä ne totuuden nimissä suusta alas menevät. Toivottavasti sellainen "hyvä päivä" tulee sulle pian. Haleja sinulle!! T: Satu

   Poista
  2. Minunkin leipomiani pullia ja sämpylöitä on perheessämme pitkään kutsuttu "pressunpainoiksi", pitänee todistaa väite vanhaksi joku kerta ;D

   Poista