torstai 6. helmikuuta 2014

Puutalkoolainen


Meillä kun lämmitetään puuhellaa ja takkaa talvisin päivittäin, kuluu myös paljon polttopuita. Joka talvi tässä taloudessa on enemmän kuin yhdet puutalkoot. Jäätilanteen salliessa puu (=klapit) alkaa siirtyä mökiltä mantereelle. Niin tänäkin vuonna. 
Viime talvena meidän nuori mies oli jo mukana ja tänä vuonna oli tiedossa sama pesti. Tosin isäntä oli hieman kehitellyt systeemiä...
 
 
 


 
Poika oli innokkaasti mukana ja hänellä oli myös ihan omat "systeemit". Pääasia kuitenkin, että homma hoitui.
 
 
 

 
Kuvista voisi päätellä, että lapsen mielessä liikkui jotain ihan muuta kuin puutavara...ehkä nämä olivatkin formula-autoja.
 
 
 
Peräkärryn puukuorma hupeni nopeasti ja talkoot sujuivat sujui mallikkaasti...molemmilta miehiltä.
 
 


Puiden vähetessä pieni talkoolainen kiipesi isän kaveriksi vielä peräkärryyn auttamaan.
 
  
Tässä talkoossa toteutui sanonta "työ käy kuin leikki", sillä sitä se tuntui pojalla olevan. Homma oli melko pian ohi ja puut varastossa. Jälkityönä olisi ollut vielä puuhuoneessa puiden pinominen, mutta tästä pieni talkoolainen jo kieltäytyi varovasti. 
 
 

Tällä hetkellä puut ovat sisällä ja kauniisti pinottuna puuhuoneessa. Palkkaneuvottelut ovat ilmeisesti vielä kesken isän ja pojan välillä. Toivottavasti siitä ei kuitenkaan seuraa lakkoilua, sillä tämä oli vasta puuatalkoiden alku. Tätä hommaa vielä riittää tänä talvena, jos vain kelit sen sallivat. Ja meillä puilla lämmittäminen voi jatkua edelleen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti