tiistai 18. helmikuuta 2014

Lomamietelmiä


Viime vuonna tähän aikaan meidän perhe oli Kap Verdessä. Tänä vuonna lomailemme täällä kotona. Loma tuntuu aina lomalta, oli missä päin tahansa. Nautin siitä, että saan aamuisin lorvia ja olla tekemättä yhtään mitään. Nautin siitä, ettei päiväni ole niin aikataulutettua kuin yleensä. Nautin siitä, että minulla on aikaa tehdä sellaisia asioita, mitä en ns. työarjessa oikein ehdi tai jaksa. Nautin siitä, että ruoan jälkeen voin ottaa kaikessa rauhassa kunnon päiväunet tai jaksan katsoa myöhäisillan elokuvan.

 Kieltämättä matkustelu on mieltä piristävää ja maisemanvaihto tekee välillä hyvää, mutta kyllä "kotilomailukin" on mukavaa. Matkustamisessa on omat hyvät puolensa. Silloin pääsee irti näistä normirutiineista (ruoanlaitto, pyykinpesu, ruokakaupassa käynti jne.) eli saa olla todella lomalla kaikesta. Ja matkalta on aina niin kiva palata kotiin...

Lomalla on aikaa katsella näitä kotinurkkia hieman eri silmin. Eilen kuljeskelin mittanauhan kanssa yhden ajatuksen innoittamana, mutta vielä siitä ei seurannut mitään sen kummempaa. Mies ehti jo hieman huolestua. Tänään hain alakerran kätköista vanhan kukkapylvään ja sommittelin sen työhuonen nurkkaan...


Kukkapylväs ei nyt ole trendikkäin huonekalu, mutta jotain pientä "säätämistä" halusin tännekin. Edelleenkään en oikein jaksa innostua keväisemmästä sisustuksesta. Olen tälläisessä välivaiheessa.
 
 
 
 

 
Nurkka näyttää hiemna täyteen ahdetulta, joten katsotaan nyt, kuinka kauan jaksan katsella tuota "retrohuonekalua". Se kaipaisi ainakin maalia pintaan. On aikojen saatossa näköjään hieman kellastunut...näkyy se ajan kuluminen kalusteissakin ;)
 
 
Vehkan lehdet näyttivät lurpsahtaneilta ja kuvan ottamisen jälkeen kastelin sen ja kodin muutkin viherkasvit. Nyt se näyttää jo virkeämmältä. Tänä keväänä onkin tiedossa taas mullanvaihto-operaatiota, mutta sen aika ei ole vielä...
 
 
 
 
Mies lähti aamulla mökille metsätöihin ja me jäimme pojan kanssa kaupunkiin. Minä olen pyykännyt ja järjestellyt paikkoja. Imurointi olisi ohjelmassa hieman myöhemmin. Kummipoika (=poikamme serkku) tuli äsken päiväksi meille pelaamaan ja leikkimään. Olohuoneesta kuuluukin tällä hetkellä iloista puheensorinaa, kun pojat loihtivat siellä legorakennelmia.

Ajattelin tehdä pojille tänään vielä köyhiä ritareita välipalaksi ja jos vaikka tänään saisi väkerrettyä miehelle sitä lupaamaani villasukkaa. Eipä täällä tämän kummempaa. Sellaista lupsakkaa lomailua vain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti