keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Hulabaloota

Edellisen postauksen "kevät lamaannus" taitaa olla jo ohi. Heti kirjoittamisen jälkeen, sunnuntaina, innostuin kokeilemaan henkarin tuunausta eli virkkasin ontelokudetta ns. pesulahenkarin ympäri ja koristeeksi solmeilin rusetin. Inspiraation vallassa en löytänyt kuin jouluisen puna-valkoruudullisen nauhan, mutta paremman puutteessa käyhän sekin. Tässä kuvia "inspiraatio- kohtauksen" tuloksesta.


Tästä toivuttuani aloitin myös miehen sukan värkkäämistä eli tulon päällä on...kunhan työkiireet lakkaavat haittaamasta vapaa-aikaa. Alkuviikko on ollut enemmän tai vähemmän työpainotteista. Maanantaina väännettiin töissä opetussuunnitelmia uusiksi ja eilen kirjoitin koko alkuilllan erään oppilaan lausuntoa kotona. Tänään oli tiedossa "SURVIVAL-päivä" ja vaikka itse sanonkin/kehunkin, niin hienosti meni. Pienellä henkilömäärällä saatiin koulupäivä sujumaan varsin mallikkaasti. Kaiken kukkuraksi minun luokassa oli vielä opettajaksi opskeleva tutustumassa kouluumme eli hänestäkin piti pitää huolta. Melkoinen alkuviikko, mutta tässä sitä porskutetaan.

Loppuviikko ollaan (taas) pojan kanssa kahdestaan, kun mies on pääkaupungissa työmatkalla ja tulee kotiin perjantaina. Tänään työpäivästä selvittyä hain lapsen päiväkodista, tein vähän kotitöitä ja suunnittelin myös huomista työpäivää (edelleen vajaalla miehityksellä mennään...). Syömisen jälkeen lapseni ehdotti elokuvan katsomista, eikä minulla tehnyt tiukkaakaan kieltäytyä moisesta ehdotuksesta. "Risto Räppääjä ja polkupyörävaras"- elokuva eetteriin ja runsaan tunnin sain viettää laatuaikaa lapseni kanssa sylikkäin sohvalla elokuvaa katsellen ja työasiat unohtaen.


Sen jälkeen saunottiin ja suoritettiin loput iltarutiinit. Kellon ollessa nyt vähän vaille yhdeksän pojan huone on hiljentynyt (tosin välillä kuuluu yskimistä...) ja valtakunnassa kaikki hyvin! Loppuillaksi tiedossa vähemmän TV:n katselua ja enemmän lehden lukemista. Tänään posti toi uusimman Kotivinkin, joten siinä vähän inspiraation aineksia ja mahdollisesti "unilääkettä". Luulenpa, että tänään(kin) Nukku-Matti poimii yhden Satu-ihmisen melko aikaisin kyytiinsä.

Ja loma häämöttää muutaman päivän päässä... JEEEEEEEEE!!!!!!!!!

5 kommenttia:

 1. Mistä ihmeestä sinulla riittää tuota energiaa! Minä hengästyn jo lukiessani sinun tekemisiäsi. Itsetuntoni murenee hetkihetkeltä. Olen luullut itseäni aikaansaavaksi, mutta se onkin ollut vain luuloa! Tuo henkarin päällystäminen ei olekaan hassumpi idea, pitää painaa mieleen ja näpertää niitä mökille ensi kesänä. Niistä tuleekin sopivan hempeitä, mökkikäyttöön, kiitos vinkistä. Lisää saa tulla...Josko minäkin saisin jotain tehtyä.t.Tenttu-täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan Tenttu-tätille "tsemppi"-viestistä. Mä en kyll ihan oikeasti tuntenut itseäni kovinkaan energiseksi, mutta nyt olen palautunut ns. normaalitilaan (?!??) Ja se ei todellakaan tarkoita, että olisin aikaansaava...mulla tekemättömien töiden lista on melkoinen... Eiköhän täältä silloin tällöin jotain ideoitakin pukkaa eli toivottavastiseurailet blogiani edelleen. Täällä lomatunnelmissa! T: Satu

   Poista
  2. Molemmilla on samoja "energiageenejä".Luulisin jälkien johtavan Hilja-mummiin.Tosin Satun äitikin on varsinainen pakkaus.Muistelen vain aikaa,jolloin hänellä oli 3 peräperää syntynyttä lasta,teki keikkaa teatteriin.Koti aina kunnossa ja kauniisti sisustettu.Opetteli tekemään mm.aivan ihania karjalanpiirakoita,joista sai kiitosta oppimestariltaan.
   Satulle hirrrveen,hirrveen hyvää ja rentouttavaa=luovaa LOMAAAAA

   Poista
 2. Ps.Muista ottaa Elmeristä ja mönkijästä kuva Attea varten.Lähetä se sähköpostilla minulle tai Mirkalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tant Seija!
   Mönkkäristä ei saa just nyt kuvaa, kun se on nyt säilytyksessä muualla, mutta eiköhän se vielä näillä lumilla onnistu. En ole unohtanut asiaa...

   Vai energiageenejä!!! No, niitä on kyllä äiti-mummilla, mutta kyllä mä jään vielä kauas. Äiti-mummi täyttää tänä vuonna 74 vuotta ja vielä jaksaa kontata ja höpsöttää lastenlasten kanssa... IHMEPAKKAUS!!!

   Poista