lauantai 4. helmikuuta 2012

Mökkeilyä

Täällä ollaan...MÖKILLÄ...pitkästä, pitkästä aikaa!!! Viimeksi olemme käyneet täällä koko perheen voimin lokakuussa. Yleensä olemme olleet mökillä useammin, mutta tänä syys- ja talvikautena käynnit ovat jääneet vähäisiksi. Nyt nautitaan täällä olosta, sillä kevään edetessä alkaa taas "rospuuttokeli" ja silloin tulee taas pieni paussi.

Mökkimme sijaitsee saaristossa, lyhyen venematkan päässä (ja näin talvella automatkan päässä) meiltä kotoa. Meidän mökkeily ei ole ehkä sieltä perinteisemmästä päästä, sillä tämä on myös mieheni metsästysharrastuksen "tukikohta". Täältä lähdetään saaristoon jahtiin kuin jahtiin ja joskus myös kalastamaan.

Tässä vähän ulkokuvia mökistämme.Olemme ostaneet paika vuonna 1996 ja mökki on rakennettu oman tontin puista, ns. pitkästä tavarasta. Mökki on rakennettu ihan omin voimin. Mukana rakennustöissä on ollut mieheni jo edesmennyt isä ja on sitä pidetty muutamat talkootkin, että tämä paikka on saatu tehtyä. Laakonpassiksi nimetty paikka on ollut alusta lähtien meille tosi tärkeä paikka. Ihan aina tätä ei ole voinut kutsua rentoutuspaikaksi vaan pikemminkin pakkotyö-leiriksi, on tämä sen verran työläs projekti ollut. Ja edelleenkin täällä hommia riittää, mutta nyt yritetään myös välillä nauttia.

Tämä mökki on todellakin omin kätösin tehty ja suunniteltukin. Mökki ei ole suuren suuri, mutta meidän käyttöön sopiva. Kesällä vietämme paljon aikaa ulkona ja terassilla (siis mökin terassilla!) ja siksi terassia on laajennettu aikojen saatossa muutaman kerran, viimeksi viime kesänä. Mökin sisustuskin muuttuu aika ajoin ja lähitulevaisuudessa (meillä tarkoittaa kymmentä vuotta) pitäisi käydä kaikki pinnat läpi, eli maalata seinät ja lattia. Projekti on sen verran iso, että sitä aina mielellään siirtää seuraavaan kesään. Tuleehan näitä kesiä...ja uusia projekteja.

Tässä kuvia sisältä.


Kuva keittiöstämme. Keittiön takana pieni makuuhuone, jonka yläpuolella on iso parvi.
                   Kuvissa "tupa", joka yhdistyy keittiöön. Katto on auki harjaan asti.
Tuvassa mieheni isän tekemä pirttikalusto. Pöydällä on pituutta yli kaksi metriä eli ruokailijoita kyllä mahtuu istumaan isompokin porukka. Kuva parvelta, jossa nukkumapaikkoja on ihan riittävästi. Valitettavasti kuvasta tuli vähän tumma.


Pieni makuuhuoneemme. Yläkerran sänky tehtiin viime kesänä pojalle, mutta siellä tuntuu nukkuvan kaikki muut, mutta ei se, kenelle se on rakennettu. Äitin ja isän välissä on turvallisempaa...


Muutama kuva saunan pukuhuoneesta. Viime kesänä muutettiin vähä kalustusta. Alkuperäiset kaapit purettii/poltettiin ja nämä siirrettiin makuuhuoneesta tänne. Huone vaatii ehkä vielä pientä "fiksausta" eli on vähän vaiheessa.


Ja onhan meillä (tietenkin) huussi eli ulkovessa ja varasto/ vierasmaja. Samanlaista punamulta-tyyliä... ja vierasmajan eteen on pykätty pieni terassi. Olemme usein miettineet mieheni kanssa, kuka näissä terasseissa ehtii istua...Täällä siis ollaan tämä viikonloppu ja nautitaan todella kipakasta talvisäästä. Tänä aamuna mökin mittari näytti -21,7 astetta. Eilen kun tulimme mökille oli tuvassakin vain + 3 astetta eli eilinen ilta meni nurkkia lämmittäessä. Nyt täällä sisällä jo tarkenee vähän pienemmälläkin vaatekerralla. Tuvassa taitaa olla nyt semmoiset 18 astetta plussaa.

Miehet ovat "saaristokierroksella" ja minä lämmittelen tätä torpaa. Kohta pitäisi laittaa perunat kiehumaan ja valmistelemaan ruokaa. Tänään syömme perunamuussia ja peuran ulkofilettä (muistaakseni)...NAM,NAM!! Illalla olen luvannut paistaa lettuja. Ja jos ehtisi tänään vielä tekemään sitä edellisen postauksen villasukkaa. Eikös siinä olekin ohjelmaa ihan riittävästi täksi päiväksi??!!

3 kommenttia:

 1. Mistä tuo nimi Laakonpassi on tullut?
  Onko ryijy Porintienoo? Miten Raumal voi olla Porintienoo:))
  Mukavan sorttinen kesäpaikka teillä.Hyvin istuu maastoon.

  VastaaPoista
 2. Mökkimme nimi on mieneni keksimä. Siihen on yhdistetty saaren nimi (Laakko) ja sitten se on vertauskuvallisesti meidän "passipaikkamme" (= metsästyssanastoa) ja sitten siihen on sisällytetty myös sana kompassi (tavallaan, yhden kirjaimen muutos!)...mökkipaikkamme antaa meille aina suuntaa elämälle...onpas korkealentoisen kuulosta...
  Ulkokuvista vielä. Mökin terassia laajennettiin viime kesänä ja viimeistelyt ovat vielä vähän kesken. Terassin alapuolta pitäis vähän siistiä/naamioida. Että kyllä projekteja löytyy ensi kesäksikin...

  VastaaPoista
 3. Ai niin ja tuosta ryijystä...
  Se on Hilja-mummin tekemä ja ollut meillä kotona niin kauan kuin minä muistan. Se oli Sarilla "lainassa" Nakkilassa monta vuotta, mutta sitten mä sain sen "lainaksi" mökille. Se on tosiaankin Porin tienoo- nimeltään ja mä olen aina pitänyt sen väreistä. Olen nähnyt muidenkin värisiä, mutta tämä on ehdottomasti kaunein. Ja jos en ihan väärin muista niin langat olisi luonnonvärjätyt... Minulle ryijy on tosi tärkeä, muisto mummista ja isä-Teuvosta...

  VastaaPoista