tiistai 21. helmikuuta 2012

Laskiaistiistai

 


Laskiaistiistaiaamu alkoi tunnelmallisesti. Viime öinen myrsky oli katkaissut sähkölankoja mantereen ja saariston välistä eli sähköä ei tullut. Täällä ei kuitenkaan ollut "hätiä mitiä". Puuhellaan puita ja aamuksi keitettiin oikein pannukahvit...


        
                 Yöllä oli satanut myös hieman lunta. Maisema näytti tänään tällaiselta.

         
              Aamupala nautittiin kynttilän valossa ja hiljaisuudessa. Voi, kuinka ihanaa!!!

Poikamme lohdutteli aamupäivällä muutaman kerran sanomalla, että "kyll tämä täst menee ilman sähköäkin"...taisi tsempata vain itseään...


Sähkökatkossa oli paljon hyvää. Telkkaria ja tietokonetta ei voinut käyttää, joten piti keksiä muuta ajanvietettä...pojat päättivät ruveta pelaamaan korttia. Korttipelikisi valittiin niinkin helppo (lasten?) peli kuin pokeri (!), ilman panoksia. Nuorempi kuvan miehestä voitti pelit 3-1...


Ja taas hiidettiin mökin vaihtelevassa maastossa. Pojalla on pikku lenkki metsässä ja tänään meni neljä kierrosta, huomenna menee kuulemma kuusi kierrosta.


Jään päällä on tällä hetkellä jonkin verran vettä, rannat ovat pahimmat. Tässä muutama kuva meidän rannasta. Pitäisköhän laittaa kahluusaappaat huomenna, kun lähdemme kotiin... 

Aamupäivällä sähköjä odotellessa aloitin tekemään pipoa. Yrityskertoja oli tasan kaksi. Ensimmäisen pipon aloin tekemään virkkaamalla...siitä tuli liian pieni. Seuraavaksi kokeilin puikolla neulomalla ja siinä vaiheessa luovutin, kun tekele muistutti enemmän suursäkkiä kuin pipoa. Käsityötaitoni sai pienen muistutuksen omista taidoistani. Eipähän voi ruveta ylpeäksi.
Ruoan jälkeen, yhden aikoihin palasi lopultakin sähköt. Sähkökatko oli ihan mukavaa, niin kauan kuin se kesti, mutta vielä mukavampaa oli, kun se tuli takaisin. Eläköön sivilisaatio!!!
Aamupäivän "käsityö-takapakista" toivuttuani, ryhdyin tekemään pojalle uuden sukkaparin. Nyt taitaa käydä vain niin, että lanka loppuu kesken.No, kaupastahan sitä saa lisää... (lupaan, että tämä on viimeinen sukka-kuva!)Mies teki pihalla maisemointitöitä koko päivän (eli kaatoi pihalta puita). Minun piti välillä käydä jo vähän "topuuttelemassa", ettei pihalta nyt ihan kaikki puut muutu klapeiksi. Oli jo aika lähellä, etten joutunut sitomaan itseäni "Koijärveläisesti" itseäni työkoneeseen, niin himokkaasti mieheni kaatoi puita pihalta.Alkoi jo hämärtää  ja kävin miehelleni sanomassa taikasanat: " Pizza on uunissa ja sauna on lämmin". Aika pian moottorisaha hiljeni ja mies tuli sisälle. Miten se sanonta kuuluikaan tie miehen sydämeen käy vatsan kautta. Se tuli taas todettua.

Tänään vielä saunotaan ja katsellaan TV:tä. Illalla tulee kaksi sisustusohjelmaa peräkkäin, joten jos hyvin käy, saan linnoittautua makuuhuoneeseen katsomaan TV:tä ihan yksin. Mutta nyt täytyy mennä saunaan, ettei aikataulu mene liian tiukaksi... näin lomalla!!!!

4 kommenttia:

 1. Hei Tässä me Amandan kanssa vastailemme sinun kirjoituksiisi. Tekee vähän tiukkaa, kun kirjoituskaveri makaa vasemman käden päällä, mutta kirjoitanhan minä muutenkin etusormilla!
  Tuo sängynpeite, joka oli aiemmassa jutussasi on aivan uskomattoman hieno, onko sinulla valmistusohjeet sille, pistä tulemaan. Ei sillä, että tekisin sen joskus valmiiksi, mutta olisihan se kiva suunnitella värejä ja saisi siitä taas yhden keskeneräisen kasan nurkkaan.
  Minulla on uusi-vanha sukantekele työn alla; vanhasta sukasta varret poikki ja uutta terää tilalle. Ongelmana on värien rytmitys, olen nyt pari kertaa purkanut kun ei silmää miellytä, käyhän sinullekin niin, käyhän!? En oikein ehdi vastailla blogiisi(luen kylläkin)sillä Erikillä on jalka paketissa ja olen "yksinhuoltaja", herätys joka aamu klo 5.30 ja viimeinen lenkki Amadan kanssa klo 20.Onneksi kesäloma on edessäpäin.
  t.Tenttu-täti

  VastaaPoista
 2. Mulla ei nyt järki juokse...vastasin Tenttu-tätin kommenttiin ja se ei lähtenyt mihinkään...Näin voi käydä vain minulle.

  On se kiva, että edes luette näitä.Ei aina tarvitsekaan vastata/kommentoida.

  Siitä sängynpeitosta...se on virkattu eli tekotapa muuttuu. Se on tehty perinteistä iso-äidin neliötä mukaillen ts. helppo juttu. Mutta sosittelen,että teet ne sukat ensin valmiiksi.
  Terveiset sille potilaalle! Pikaista paranemista ja jaksamista ihan kaikille. Täällä jatketaan lomailua!!! Terkuin, Satu

  VastaaPoista
 3. Kyllä blogiasi luetaan.Nytkin peräti kahdessa polvessa,jopa konkreettisesti kahdessa.Netta ja Atte viettävät hiihtolomaa mummin luona ja tätä kirjoittaessa Netta rönöttää kirjoittajan sylissä,polven päällä.Ihastellaan teidän lomakuvia.Netta korjaa mummin kirjoitusvirheitä.Odotellaan kovasti (Netta),että klo.tulis 9 ja päästäisiin soittamaan ratsastustallille neiteelle ratsastusaikaa.Siis joka polvessa hevoshulluja.Tänä aamuna on ehditty leikkiä jo hevosilla (Shlaicheilla) ja Atte tietty traktoreilla.
  Eilen käytiin Netan ja Helmin (Netan koulukaveri) kanssa Flamingossa uimassa,mummikin laski hirrvveen hurjaa vesiliukumäkeä.Nälkähän uimisen jälkeen tuli ja tyttöjen toiveesta mentiin Heseen Jumbossa vähän shoppailtiin=hypisteltiin ja ihasteltiin tytöjen mieleisiä vaatteita,kenkiä,laukkuja ja koruja. Heseen.Herkuteltiin tietenkin jätskillä ja mummi nautti Roberts Mochan.Reissun järjesti Riihimäen nuorisotoimi.Päivän päätteksi haettiin Atte kotoa ja nyt suunnitellaan tämän päivän ohjelmaa.Aurinkoinen päivä odottaa ja varmaan varsin touhukas.Iltasadun jälkeen taitaa mummikin olla kaput.Mukavaa loman jatkoa teille kaikille!

  VastaaPoista
 4. Hei vaan Tant Seija!
  On se kiva lukea, että jälkikasvu pitää tätini kiireisenä. Eipähän ehdi sammaloitua. Kiirettä pitää näköjään eläkkeelläkin.:)
  Ja on se kiva huomata, että minun tädit ovat ajan hermoilla ja vierailevat täällä blogi-maailmassa. Tämä on minusta niin mukava väline pitää porukkaa ajan tasalla, varsinkin kun tuo facebook ei oo oikein mun juttuni... Terkkuja sinne vaan kaikille sukulaisille pienimmästä isompaan ja nuorimmasta vanhimpaan. Mönkkärikuvakin on jossain vaiheessa tulollaan... Lomaterkuin Satu (ja muut)

  VastaaPoista