keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Aktiivisuutta?Nyt otetaan naisesta mittaa, ihan konkreettisesti! Taisin jossain postauksessa jo mainita, että sain jokin aikaa sitten postissa erään lehden tilaajalahjana aktiivisuusrannekkeen.Kyseessä on Active Life Tracker- niminen laite, joka on kehitetty antamaan yksityiskohtaista tietoa päivittäisestä liikkumisesta, kalorin kulutuksesta ja unenaikaisesta palautumisesta. Päivän aikana tehtävät mittaukset näyttävät toimintatason, kuten kulkemien askelten määrä ja kuljetun etäisyyden - toisin sanoen kaiken päivittäisen toiminnan ja liikkumisen.
 
 
 
 En ole yleensäkään mikään "laitespesialisti", joten käyttöohjeen tutustumiseen meni jonkin verran aikaa. Laite on kuitenkin selkeä ja helppokäyttöinen. Toimintoja tässä  härvelissä on vaikka kuinka ja paljon, esim. kello, jossa hälytys, sekuntikello, askellaskuri, päivittäinen kuljettu kokonaismatka, päivittäinen kalorin kulutus, unentarkkailu...
Meillä mies kyseenalaisti koko härvelin tarpeellisuuden, kun taas minä olen aidon utelias...
 
 
 
 
Aktiivisuusrannekkeeseen syötettiin aluksi henkilökohtaisia tietoja: ikä, sukupuoli, paino, pituus ja laite hyödyntää näitä tietoja aktiivisuustason mittauksessa.
 
 


Värivaihtoehtona olisi ollut musta tai sitten tämä valitsemani valkoinen. Musta olisi ollut ns. käyttäjäystävällisempi, mutta päädyin kuitenkin tähän valkoiseen. Ranneke asetetaan napakasti kiinni ranteeseen ja ilokseni sain huomata, että hihnassa oli riittävästi reikiä minun onnettoman kapealle ranteelleni.
 

 
Tämä aktiivisuusranneke saa nyt toimia kellonani ja aktiivisuuden mittarina. Katsotaan, alkaako ranneke määräämään liikaa elämääni vai pystynkö pitämään laitetta "hyvänä renkinä". Menee varmaan hetken aikaa ennen kuin olen omaksunut tämän käytön ja osaan ottaa tästä tarvittavan hyödyn.
 
 
 
Ja sitten pitäisi varmaan vielä liikkuakin... :D !
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti