keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Jatkoa seuraa keittiöstä...Kaikki minut hyvin tuntevat tietävät, että en ole mitenkään erityisen innostunut ruoanlaitosta tai leipomisesta. Äitini on erinomainen ruoanlaittaja ja leipoja ja täytynee todeta, että meikäläinen ei ole perinyt tätä taitoa äidiltään. Kotitaloushommat eivät ole meikäläisen TOP 10-taitolistalla ihan siellä kärkipäässä, mutta olosuhteiden "pakosta" keittiössä on silloin tällöin vain "häärättävä".


Hauskinta (tai surkuhupaisinta) tässä asiassa on se, että joudun/ saan opettaa oppilailleni kotitaloutta ja ns. arjen taitoja.
Sieltä välillä innostuneena tuon kokeilujani myös kotiin. Tässä niistä taas yksi onnistunut kokeilu.
 
 
 
 
 


Kaikki mitä teen keittiössä tulee olla melko yksinkertaista valmistaa, sellaista perusaineilla, muutamalla työvaiheella tehtyä.
Ei mitään ihmeellistä "pipertämistä". Kinkkurullat ovat hyvä esimerkki tästä.
 
 
 


 
Pakkasessa oli (viime joulusta jäänyttä!) torttutaikinaa. Levyt sulatin huoneenlämmössä, jonka jälkeen kaulin levyjä hieman isommaksi/pidemmiksi. Levitin tuorejuustoa levyille ja paprika-savukinkku-juustoraastesekoitusta päälle. Sen jälkeen rullasin levyt yksitellen. Laitoin rullat hetkeksi jääkaappiin ja noin puolen tunnin päästä leikkasin levyrullat pienemmiksi ja asettelin "kyljelleen" muffinssivuokiin. Sitten vaan paistumaan uuniin ja valmista tuli!
 
 
 


Päälle olisin voinut laittaa vielä vaikka juustoraastetta, mutta silloisessa "keittiöhässäkässä" jätin sen lopulta kuitenkin pois. Lopputulos oli ihan ok. Pikkusuolaisena tämä on helppo valmistaa ja suhteellisen nopeasti myös valmista. Otin tämän ohjeen paketin kyljestä, mutta tavoilleni uskollisena hieman muutin ja sovelsin  sitä.
 
 
 
 

Näissä omissa "sävellyksissä" on tietenkin aina oma riskinsä, ettei lopputulos ihan onnistukaan. Tällä kertaa näistä tuli kuitenkin oikein maukkaita. Mahdankohan sittenkin olla ihan kehityskelpoinen? Toiveajattelua... !!!


6 kommenttia:

 1. NAM miten herkullisen näköisiä <3 Tuo onkin hyvä idea laittaa muffinsivuokiin kinkkurullat :) Mukavaa vappua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muffinsivuoka pitää rullat paremmin kasassa ja on ehkä mukavampi /siistimpi syödä. Olit näköjään liittynyt lukijoihini. Mikä ihana yllätys. Mukavaa vappua sinnekin!!!

   Poista
 2. Hyviltä näyttää, ja varmast maistuu :)
  Nyt on vessa siivottu ;) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaaha- odotellaanpa sitten postausta teitin vessasta :D

   Poista
 3. Kylläpäs näyttää hyvältä! Pitää ehdottomasti testata. :) Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppotekoisia ainakin olivat, sen voin taata. Mukavaa vappua sinnekin!

   Poista