maanantai 13. huhtikuuta 2015

Päättämisvaikeutta


Koska kotona ei tälle keväälle ole suunnitteilla mitään isompaa sisustusspektaakkelia, käännän ajatukseni meidän mökillemme. Olen jo jonkin aikaa miettinyt mikroaaltouunin hankkimista sinne. Olemme tähän asti pärjänneet hyvin ilmankin, mutta aina silloin tällöin sille olisi ollut käyttöä. Moinen pieni härveli on aiheuttanut jo pienen sisutusongelman.

Alun perin ajattelin, että olisimme rempanneet keittiön uudestaan. Olisimme vaihtaneet muutaman kaapiston paikkaa ja hankkineet muutaman leveämmän kaapiston lisää. Yksi näistä olisi ollut mikroaaltouunikaappi. Samalla olisimme uudistaneet myös kaapistojen ovet. Ehkä sittenkin liian työläs projekti. Taisin tulla järkiini.

Olen kypsytellyt ajatusta jonkin aikaa ja nyt olenkin päätymässä huomattavasti edullisempaan (ja vähemmän työläämpään ratkaisuun). Olisin ostamassa meille siirrettävän apupöydän, jonka alahyllylle saisimme mikroaaltouunin sijoitettua näppärästi.

Nyt näitä apupöytävaihtoehtoja olisi kaksi. Molemmat IKEAsta. Kuvat lainattu jälleen suoraan heidän sivuilta. 
 
 
Tämä on puinen, jossa olisi kaksi terästasoa ja puupintainen pöytä. Meillä on kotona keittiössä samaa sarjaa oleva isompi versio ns. keskuspöytänä. Vankkaa ja hyvää tekoa. 
Sopisi meidän mökin tyyliin hyvin, mutta on ehkä aavistuksen verran liian kookas.
 
 
 
 
 
 
 
Mikroaaltouuni sijoitettaisiin näillä näkymin tuohon ylimmälle hyllylle ja alahyllylle voisi laittaa vaikka keittokirjoja tai tyhjiä leipäkoreja. 

 
 
 
Toinen vaihtoehto on tämä teräksinen ja vähän kevyemmän näköinen ratkaisu.
Mittasuhteiltaan ehkä hieman parempi. 
 
 Tällä voisi olla käyttöä kesäisin myös ulkona terassilla. Tai vaikka meillä kotona kaupungissa, jos osoittautuukin oikein epäsopivaksi vaihtoehdoksi mökille...hmmm...
 
 
 
 
 
Vähän tämän teollinen / teräksinen ulkomuoto mietityttää, mutta ehkä se voisi antaakin mukavasti vastapainoa mökin muulle sisustukselle. Teräksinen on myös huomattavasti edullisempi eli vikaostoksena "ei niin paha". 
 
  
 
 
Nyt sitten pähkäilen näiden kahden vaihtoehdon välillä. Molemmat apupöydät saisi näppärästi tilattua netin kautta. Ja on minulla vielä yksi varasuunnitelmakin olemassa. Näiden pähkäilyjen jälkeen olisi se vaikein osuus edessä. Päätöksen tekeminen.
 
 
 
 
 
P.S. Sain sentään päätettyä ja tilattua mökille uudet verhot kätevästi netin kautta. Myös uudet  räsymatot olisivat hankintalistalla... 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Postauksesi tuli kuin tilauksesta, sillä meillä on vähän sama pulma töissä. Pitäisi löytää sopiva, edullinen hylly, johon saisi kaksi mikroa päällekkäin. Puinen on kyllä kaunis :o) pitääpä mittailla miten mikrot hyllyihin mahtuisivat. Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, jos on apua. Minulla on tapana tehdä aika pitkäänkin "pohjustustyötä". Siihen asian toteutukseen meneekin sitten enemmän aikaa...ja todennäköisesti päädyn erääseen metalliseen hyllykköön eli vaihtoehto C...tosin sekin on Ikeasta...:D

      Poista