lauantai 25. huhtikuuta 2015

Päivä koulussa


Tänään, lauantaina, pojan koulussa vietettiin koulupäivää, jolloin tehtiin Helatorstain jälkeinen perjantain vapaaksi. Paikalle oli tullut myös mukava määrä meitä lasten vanhempia viettämään päivää. Mielestäni tämä on koulun ja kodin välistä yhteistyötä parhaimmillaan.


Koulupäivä vietetään perinteisesti ulkona ja onneksi viikon säätiedotuksista poiketen keli oli aurinkoinen ja jopa melko lämmin. Alkuviikosta kun oli vielä lupailtu vesisadetta...
 
 
 

 
 
 
Päivän tarkoituksena oli kerätä rahaa myös koululle. Koulun vanhempainyhdistys oli kerännyt oppilaiden vanhemmilta arpajaisvoittoja ja näissä arpajaisissa ainakin meidän perheellä on ollut hyvä arpaonni. Niin tänäkin vuonna.
 
 


 
 
Vanhempainyhdistyksellä oli myös buffetti, josta sai ostaa kahvia ja "hyvällistä". Olin lupautunut myös auttamaan kahvin myynnissä, vaikka en vanhempainyhdistykseen varsinaisesti kuulukaan. Päivä kuluikin leppoisasti myyntitiskin takana.
 
 
 

 
 
 
Aamu aloitettiin yhteisesti siivoten läheistä merenrantaa ja koulun ympäristöä.
Tulipahan taas todistettua, että yhdessä tehden saadaan paljon hyvää aikaiseksi ja tehokkaasti.
Oli sellaista mukavaa yhdessä tekemisen meininkiä...
 
 
 
 
 

 
 
Päivä jatkui oppilaiden valitsemien toimintapisteiden mukaan,
joissa kokeiltiin mm. kirjainsuunnistusta, solmujen tekemistä, taitorataa jalkapallolla jne.
Näistä minulla ei valitettavasti ole kuvaa, koska olin tuolloin jo myymässä kahvia.
 
 
 
 
Koulupäivä oli mukava kokemus myös meille vanhemmille. Pienen koulun vanhemmat, oppilaat ja opettajat tulevat näin vähän enemmän tutuiksi, kun järjestetään jotain yhteistä tapahtumaa. Ja päivän kruunasi ehdottomasti keväisen aurinkoinen sää!
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Minkälainen tuo kirjainsuunnistus on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinteistä valokuvasuunnistusta muistuttava. Jokaisella rastilla oli yksi kirjain ja suunnistuksen päätteeksi niistä tuli joku sana. Tässä suunnistuksessa kirjaimista muodostui sana Meriharakka...:)

      Poista