lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kesäkukat pihallaKuvia on kertynyt kameraan sen verran, että ajattelin piipahtaa täällä blogin puolella vähän päivittämässä...

Meidän pihalla kesäkukkien istutus jäi puolitiehen kylmän kesäkuun ansiosta. Pojan synttärit heinäkuussa oli kuitenkin hyvä syy jatkaa kesäkukkien istutusprojekti loppuun. Tässä olisi tämän kesän kesäkukat ja istutukset.


Talon portaille on laitettu pelargonioita ja talven yli selvinnyt timanttituija sai olla rauhassa omassa ruukussaan. Amppelissa roikkuu jo meille perinteinen kesäkukka. Ei siis mitään mahtipontista, mutta jotain kuitenkin.
 


Tässä vielä ulkoportaiden vieressä olevat ruukut toisesta suunnasta kuvattuna. Isäntä sai muuten portaiden kyljen tänään maalattua.


Terassilla on kaksi ruukkua ja "kukkateema" pysyy edelleen samana. Tänä vuonna pääväri on valkoinen (pelargoniat) ja samettikukat ovat keltaisia. Ja lisukkeena vähän hopealankaa.
  
Puutarhapöydällä ruukussa samettiruusua...
 
 

 
Tikapuilla edelleen valkoista pelargoniaa ja hopealankaa. Isossa korissa samettiruusua ja pari hopealehteä.


Pihanurkassa oleva istutusalue myös päivitettiin. Mies käänsi mullan ja poisti isoimmat rikkaruohot, minä tulin perässä ja tasoitin haravalla pinnan siistiksi.
Tämän kesän kukkavalinnat ratkaisi helppohoitoisuus ja kestävyys. Kukat joutuvat välillä olemaan vähällä kastelulla ja niiden tulee kestää auringon porottavia säteitä. Viime kesän kokemuksella pelargoniat totesin parhaimmiksi. Tänä vuonna halusin pysyä hillitymmissä väreissä, siksi päävärinä valkoinen ja pienenä piristyksenä tuo keltainen.


Muuta ei näillä näkymin pihalla tapahdu. Terassin yhdelle seinustalle pitäisi istuttaa vielä ne humalat tai villiviinit, mutta tähän hätään (=kesään?) en niitä tainut saada laitettua. Mies vähän jo vihjaisi, että rakensi terassin säleikönkin niitä varten...jos sitten vaikka syysistukien aikaan...


Kesäkukkien istutusprojektin olen kuitenkin saanut vihdoin ja viimen päätökseen. Amen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti