torstai 21. tammikuuta 2016

Ihana talvi!!Meille se talvi tuli kunnolla vasta edellisellä viikolla. Kylmää pakkaskeliä oli ollut jo pitkään, mutta vihdoin saimme myös lunta. Kauniista lumimaisemasta innostuneena, lähdin viime sunnuntaina kävelylle ja otin kameran mukaan. Mies lähti hiihtämän ja poika pelaamaan jääkiekkoa, joten kaikki pääsivät toteuttamaan itseään....

 
 Talvella (ja kesällä) ulkokuvaaminen tuntuu aina vähän haastavalta, valon määrä on aina vähän hankalaa...
ehkä pitäisi käydä joku valokuvauskurssi...?
 
 

 
 
Kameran perusoptiikalla kuvaaminen ei tunnu aina myöskään riittävän. Meikäläinen omistaa tasan kaksi erilaista "putkea", tämän perusputken ja sitten sellaisen, jolla voi kuvata vähän kauempana olevia kohteita. Ja pakkasella kuvaamisessa on myös omat haasteensa... sormethan siinä jäätyy!
 
 
 
Otin kävelyreissultani paljon kuvia, mutta vain muutama päätyi kuvakäsittelyn kautta tänne blogiini.
 Sensuuri iski todella massiivisella kädellä. Huonoja otoksia oli paljon. Kuvakäsittelyllä(kään) en saanut niistä julkaisukelvollisia.
Aina ei voi onnistua!
 
 
 
 
Vaikka onnistuneiden kuvien saldo oli sitä mitä oli, nautin  kävelyretkestäni valtavasti. Totean vain, että tällä kertaa lopputulos ei ollut se juttu, vaan todellakin se kuljettu matka...konkreettisesti.
 
 
Ihana talvi!


 
 
 

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos... :D! Pirtsakkaa pakkaspäivää sinne!

   Poista
  2. Koen kuvaamisen todella haastavana ja jokin kurssi olisi itselläni kyllä tarpeen. Ja, tietysti harjoittelua vaan runsaasti.
   Olit onnistunut ikuistamaan ihanaa talveamme ja lunta. Hyvä!

   Poista
  3. Kiitos vaan :) Kyllä sitä kaipaisi hieman opastusta ja vinkkejä kuvaamiseen. Myös kuvauskalustolla on iso merkitys, jos sitä osaa vain käyttää. Minulla on oikein hyvä minijärkkäri, mutta aika usein kuvaan kuitenkin automaattiasetuksilla. Näillä tiedoilla ja taidoilla mennään. Välillä enemmän välillä vähemmän onnistuen... Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kauniita talvikuvia ja onnittelut siitä, että talvi tuli myös teillekin :) Lumikuvat ovat haastavia mutta niitä ottaessa kyllä sormet ja kädet ovat kovilla. Onneksi ensi viikolla lauhtuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä nautin tästä talvesta ihan koko rahan edestä. Vaikka ulkona on ollut ns. paukkupakkasia, olen yrittänyt ulkoilla...sehän on vain vaatetuskysymys...;)

   Poista
 3. Kiitos vaan. Lähdin kuvaamaan sillä ajatuksella, että kuvat olisivat olleet oikein todella hienoja, mutta jo kuvauksen aikana näin, ettei sen päivän valo ollut ihan sitä parasta, mutta jotain kuitenkin sain otettua....

  VastaaPoista