maanantai 4. tammikuuta 2016

OmpeluksiaMuutama postaus sitten taisin tulla maininneeksi yhtäkkiä putkahtaneesta inspiraatiokohtauksesta. Kaikki sai alkunsa erään asunnon stailausoperaatiosta. Kaipasin sisustukseen vähän tyynyjä ja koska juuri siihen hätään en kaupoille päässyt (uuden vuoden päivä), piti kaivaa ompelukone esille ja kähjätä vähäistä kangasvarastoani. Ja valmista alkoi tulla...
 
Kankaaksi valikoitui musta villakangas (uskokaa vain, nämä ovat luonnossa pikimustia!) ja melko nopeassa tahdissa sain tehtyä nämä kolme sohvatyynyä. Yhden ison ja kaksi pientä.
 
 
 
 
 
 
Ompelukoneessa oli valmiina valkoista ompelulankaa, enkä jaksanut/viitsinyt puuskassani ruveta vaihtamaan lankaa.
Niinpä sain ajatuksen "kirjoa" päällisiin jotain helppoa kuviota, sellaista tajunnan virtaa... :)
 
 
 
 
Kuvion sabluunana  käytin isoa ruokalautasta ja siitä sitten vain lähdin surruttelemaan koneella.
Villakankaan ompelu oli tosi kiva, sillä eihän sen reunoja tarvinnut ollenkaan siksakata tai huolitella.
Sen kun vain ompeli reunoista kiinni. Superhelppoa...ja nopeaa!
 
 
Meidän huushollin tyynyvarasto on sen verran iso, että raskin luopua muutamasta tyynystä ja laitoin ne täytteeksi valmistuneisiin päällisiin.
Ompelin tyynynsuut käsin kiinni ja tähän projektiin sain kulutettua ehkä eniten aikaa, sillä kaikki teräväpäiset neulat olivat kadonneet.
Ompelu oli pienellä tylppäpäisellä parsinneulalla jokseenkin työlästä, mutta valmista tuli.
 
 
 

 
 
Isäntä ei oikein ymmärtänyt koko projektia, taisi enemmänkin ihmetellä koko inspiraatiokohtausta ;) .
Minä kyllä osasin itse hehkuttaa näinkin kätevän emännän aikaansaannoksia.
 
 
 
Omin käsin tekeminen on kyllä niin kivaa ja palkitsevaa!
 
 
 
 
  

10 kommenttia:

 1. Ompeleminen on mukavaa ja varsinkin kun luovuus iskee. Itselläni todella harvoin. Varsinkaan tuollainen "vapaa" ompelu. Itse olisin päivän ensin suunnitellut kuvioita ja piirtänyt harpilla sekä viivoittimella kuviot valmiiksi. :)
  Mutta, kivat tyynyt olit saanut aikaiseksi ja hyvä idea nuo kuviot. Ja, ei todellakaan heti uskoisi että kyseessä mustat tyynyt.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä projektissa en malttanut paljon mittailla, vaan painelin ompelukoneella vain menemään. Lopputulos siihen nähden ihan hyvä. Ja nämä ovat siis todellakin mustat, vaikka ei uskoisi.
   Täällä joulu on siivottu tänään pois. Tänään vois vielä yrittää laitta nenänsä ulos, sillä tuo luminen maisema on niin ihana. Sinne myös mukavaa viikon aloitusta!

   Poista
 2. Tulipa kivannäköisiä tyynyjä ja nuo kuvioinnit tekee niistä ihan uniikkeja. Hienoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulos oli minunkin mielestäni kiva. Samalla tuli hävitettyä yksi kangaspakka näihin. Alun perin olin suunnitellut tekeväni kankaasta ihan jotain muuta, mutta tyynyjä näistä tuli...että sellainen inspiraatiokohtaus! :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos vaan. Kelpaa ainakin minulle :)

   Poista
 4. Syystä olet hehkuttanut aikaansaannoksiasi - ihan huippuhienot tyynyt! Miten olet saanutkin vapaalla kädellä noin tasaiset ympyrälabyrintit... Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä onnistivat yli odotusten, varsinkin, kun en oikein tiennyt, mitä näistä edes tulee. Oli vaan kiva antaa mennä ja ommella...luovuus huipussaan! Oikein mukavaa talvista viikkoa sinulle! Täällä on pakkasta jo -20 astetta...hhrrrr!

   Poista