keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Nyt piirretään...


Olen ottanut tavaksi kertoa aina silloin tällöin sisustusopintojeni tehtävistä. Tänään vuorossa olisi ns. "Kuutio"-tehtävän esittely...Tehtävänä on suunnitella 4 x 4 x 4 m kuutioon asuin tilat kahdelle henkilölle.
Tilaan täytyy sijoittaa ikkunoita ja ulko-ovi.
Tilassa tulee olla mahdollisuus:
henkilökohtaisen hygienian hoitoon + wc,
ruoanvalmistukseen minimisäilytystiloineen,
ruokailuun, oleskeluun ja nukkumiseen.
Istumamahdollisuus tulisi olla vähintään neljälle.
 

 Tehtävässä tulee miettiä mahdollisimman paljon eri toimintojen päällekkäisyytä, sisäkkäisyyttä, limitystä sekä ajoittumista eri vuorokaudenaikoihin. Tehtävä on ensisijaisesti toiminnallinen tilasuunnittelutehtävä eli pintamateriaaleja ja tekstiileitä ei tarvitse miettiä.
 


Tätä tehtävää ryhdyin hahmottelemaan jos hyvissä ajoin ennen joulua, mutta tällä viikolla olen aloittanut ne lopullisten suunnitelmien lukkoon lyömiset ja hahmotelmien puhtaaksi piirtämisen. Suhteellisen haasteellinen tehtävä, mutta jotain olen saanut jo suunnitelluksi.
Tuosta käsin piirtämisestä pidän tällä hetkellä todella paljon. 

Kuten kuvista voi päätellä olen levittäytynyt työhuoneeni lattialle melkoisen perusteellisesti.
Onneksi raivasin täältä se sohvan pois, sillä nyt minulla on todellakin tilaa työskennellä.
Ja lattialla työskentely sujuu oikein hyvin, tosin piirtämisen teen pöydän ääressä.Tämän kuutiotehtävän tulee olla valmis ensi viikolla, jolloin esittelemme työmme pohjapiirustuksien ja erilaisien projektiokuvien avustuksella. Ja nyt siis piirretään...ja revitään hiuksia. Onneksi minulla on tukkaa paljon :DTäällä on satanut viimeisen vuorokauden aikana sen verran lunta, että pääsen tästä kohta pihalle lumihommiin.
Onneksi lunta ei ole tullut kuitenkaan ihan "Merikarvialaiseen tyyliin".
Välillä pientä (mukavaa) vaihtelua näihin sisähommiin...
 
 
 
11 kommenttia:

 1. Haastavia tällaiset tehtävät olisivat minulle. Mittasuhteet on mulla aivan päin mäntyä aina :D
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meikäläinenkin joutuu miettimään näitä mittasuhteita ja millimetrimittoja, kun ei ne tule (vielä) tuolta selkärangasta. Piirtäminen onnistuu jo suht mukavasti. Enemmän minulla menee aikaa kaikenlaisen muun tiedon hakemiseen. Ehkä se(kin) nopeutuu tässä rutiinin myötä. Raikasta talvipäivää sinulle!

   Poista
 2. Ai, että kun kuulostaa aidosti mielenkiintoiselle - ja jotenkin... arvokkaalle, hienolle, ja sellaiselle, josta en koskaan kuunaan päivänä itse suoriutuisi. Ihan huippua, että sinun kaltaisiasi osaajia on. Mitä tästä elämästä (ja asumisesta) muutoin tulisi <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä opiskelu on kyllä tosi mielenkiintoista ja antoisaa. Osaajaksi en vielä itseäni tunnista, mutta harjoittelu on kovaa. Yrityksen ja erehdyksen kautta.

   Poista
 3. Rouva Sanaa pakko kompata joka sanalla ja ei onnistuisi minulta ei. Zemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jokaisella on omat mielenkiinnon kohteet ja osaamisalueet...ja se minkä taidossa häviää, voitta intohimolla "lajiin". Arkkitehtia minusta ei kyllä tulisi, mutta jos vaikka joku joskus kaipaisi minulta sisustusneuvoja...;) Ja kiitos tsempeitä. Kun usko (ja taito) meinaa loppua , niin sitä tarvitaan!

   Poista
 4. Tuo on niin mukavaa puuhaa, haastavaa. Monta asiaa jotka tulee ottaa huomioon. Niin, ja tuo toimintojen päällekkäisyys. Tehtävässä saa kyllä käyttää luovuutta ja kekseliäisyyttä, käytännöllisyyttä unohtamatta. Tsemppiä tehtäviin! Lumet luotu kertaalleen, illalla uudestaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa hommaa tosiaankin tämä suunnittelu... ja haastavaa. Lähdin aamulla reippaalla mielellä ulos lumitöihin, mutta en löytänyt lumikolaa enkä -lapiota mistään!!! Homma siirtyy ehtoommalle, kun isäntäkin on kotona. Mihin lie piilottanut, mokoma! Toistaiseksi nämä lumihommat vielä maistuvat, kuukauden päästä tilanne voi olla jo toinen.

   Poista
 5. Mielenkiintoinen ja varmasti haastava tehtävä mutta uskon sinun selviävän siitä :) Opiskelet mitä ilmeisimmin sisustussuunnittelijaksi. Tilasuunnittelu on mielenkiintoista ja sitä oppii vain tekemällä sitä. Värien ja materiaalin valinta on omasta mielestäni joskus jopa helpompaa kun on ensin löytänyt sen "toimivan pohjan" :D Tila ei ole suuren suuri mutta onneksi sinulla on käyttää myös 4m korkeutta - siitäkin on tässä hurjasti apua. Ole kekseliäs ja rohkean luova niin varmasti pärjäät unohtamatta kuitenkaan niitä suunnittelun minimivaatimuksia liittyen esteettömyyteen jne. Tsemppiä Satu - sä pärjäät kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehtävässä löytyy kyllä haastetta ja kompromisseja on täytynyt tehdä. Oman linjani olen tässä tehtävässäni päättänyt jo jonkin aikaa sitten, nyt kasaan asiat yhteen ja piirrän tarvittavat piirustukset puhtaaksi. Materiaalia täytyy vielä hio esityskuntoon, joten kyllä tässä viilattavaa vielä löytyy. Ja kiitos tsempeistä Marjo!

   Poista