torstai 14. tammikuuta 2016

NuutitEilen vietettiin täällä Lounas-Suomessa Nuutin päivää. Lapset pukeutuvat erilaisiksi (ja erikoisiksi) hahmoiksi ja kiertelevät talosta taloon, samalla tavalla kuin trullit käyvät virpomassa pääsiäisen aikoihin. Tämä nuuttiperinne on jo vanha ja elää vieläkin voimakkaana ainakin meillä päin Suomea. Meillä innostuttiin myös lähtemään pienelle nuuttipukkikierrokselle...


 
Alkuperäisen suunnitelman  mukaan ryhmän piti olla isompi ja komeat suunnitelmat meinasi tyrehtyä kokonaan.
Loppujen lopuksi kiertämään lähtivät vain nämä kaksi sankaria, Peikko ja "Herrasmies-pelle". 
 
 
Alku oli vähän tahmean oloista ja minä sain olla saattajana mukana.
Vähitellen esiintymiskammo ilmeisesti hälveni ja homma alkoi sujua peräti mallikkaasti..
Minä odottelin (ja värjöttelin) ulkona sillä aikaa, kun tämä kaksikko kierteli taloissa laulamassa. 


Palkaksi illan kierrokselta lapset saivat sopivasti karkkia ja rahaa.
Kaikin puolin onnistunut reissu, sillä lapset saivat (esiintymis)kokemusta... ja tämä äiti raitista talvi-ilmaa. 
Tänään meikäläisellä vuorossa aamupäivärundi kaupungilla (kampaaja, verotoimisto ja kirjasto), opiskelutehtävän jatkamista, vähän kotihommia ja pojan kuskaamista jääkiekkotreeneihin. Päivä ohjelma taitaakin olla sitä myöden valmis.Oikein tarmokasta torstaita kaikille!

 10 kommenttia:

 1. Hyviltä näyttävät Nuutit ♡♡
  Kivaa torstaita!

  VastaaPoista
 2. Eikä! En tiennyt lainkaan, että tämä kulttuurin muoto on edelleen jossain päin Suomea voimissaan. Voin kun olen nyt kade. Olisin halunnut olla niin näkemässä <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Nuuttipukkiperinne elää ja voi hyvin täällä meillä päin...ja virallisesti joulu on nyt sitten ohi!!! Perinteet ovat hieno asia ja onneksi nykylapset haluavat vaalia tätä(kin) tapaa. Minä bongasin illan aikana Frozen-hahmoja, Darth Vaderin, jääkiekkoilijan, Spidermanin, muutaman pellen jne... :)

   Poista
 3. Kiersin eilen nuorimman kanssa nuutittamassa mummut ja tädit. Vaikka hän on meidän lpsista kovin esiintymään, ei tuo esiintyminen nyt sujunutkaan. Niinpä äiti pääsi mukaan esiintymään.:) Joten, meillä ei pukkeja käynyt tai emme ainakaan nähneet. Mutta, teillä hauskat pukit kiertäneet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin valittiin vierailupaikat ensi sen mukaan, ettei vain tunnistettaisi, mutta alkujännityksen hälvettyä, käytiin jo tutuillakin. Kyllä täällä liikuskeli nuuttipukkeja ihan kiitettävästi ;)

   Poista
 4. Ihanaa, että Nuutti-pukkeja vielä liikkuu siellä teillä päin. Hyvä Tuomas joulun tuopi paha Nuutti pois sen viepi. Nyyttiperinne rules! Hyvä te!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin ja vaikka illalla oli melkoinen viima, tarkeni pojat kierrellä monissa kodeissa. Vastaanotto oli joka paikassa tervetullutta ja lämmintä. Pojilla siis kiva kokemus. Ja kyllä nämä perinteet ovat tosi hieno juttu. Voi olla, että ensi vuonna ollaan jo "liian vanhoja" tähän hommaan. Toivottavasti ei... ;)

   Poista
  2. Apua Satu, miksi ihmeessä olen kirjoittanut Nyyttiperinne - sorry pitää toki olla Nuuttiperinne :)

   Poista
  3. :D
   Mä en edes huomannut tuota painovirhe paholaista, vaan luin sujuvasti yy:t uu:na (sisäinen oikoluku) :D :D

   Poista