lauantai 21. joulukuuta 2013

Jouluostoksilla


Joululahjat on hankittu ja valtakunnassa kaikki hyvin. Hain tänään viimeisetkin lahjat ja poikkesin samalla "joulukadulla". Ihmisiä oli liikkeellä paljon ja kaikilla tuntui olevan joulumieli. Tämän postauksen kuvat ovat jo muutaman viikonlopun takaa, mutta maisemat eivät ole miksikään muuttunueet...mustaa on.

Meidän "kauppakeskuksemme" on yksi maailman perintökohteista. Jouluvalojen kohtalosta on paikallisessa lehdissä puhuttu paljonkin ja minun mielestäni pitäisi uusia koko systeemi. Vanhan kaupungiin idylliä olisi vaikka "viralliseksi joulukaupungiksi" asti.
 
 
 Täällä on ihania putiikkeja jokaiseen makuun. Keräsin tähän postaukseen muutamia kauniita näyteikkunoita.
 
 Tämä näyteikkuna kuuluu eräälle sisutusliikkeelle...ja niitä täällä piisaa.
 
 
Vaatekaupan ikkuna näytti tänä vuonna oikein jouluiselta.


Kahvilan ikkunassa oli asian mukaisesti piparitaloja ja joulutorttuja.


Kultasepänliikkeen ikkunassa oli perinteisestä joulusta poikkeavat värit. Tyylikästä.Verholiikkeen näyteikkunat ovat myös kauniita. Valitetttavasti kuvan laatu ei ole kovinkaan hyvä, sillä ikkunasta heijastuu vastapäisen liikkeen valot ja vähän päivänvaloakin.
 
 
 
 

Tässä oli pieni murto-osa kauniista näyteikkunoista ja vasta yksi kadunpätkä. Toisella puolella korttelia olisi samalaisia "tavarataivaita". Eipä siis ihme, että täällä käy (ostos)turisteja muualtakin.
Täällä on keskustaa kehitetty monella eri tavalla mm. nämä kadut ovat saaneet hienon kivipäällystyksen ja katulämmityksen. Tämä alue ei kuitenkaan ole kävelykatua (paitsi kesällä, pisiviikolla), vaan jälkakäytävä on erotettu tiestä erilaisella kivetyksellä. Mielestäni tämä on ollut onnistunut ratkaisu. Vaikka isot kauppakeskukset ovat vallanneet kaupunkiamme, on tämä vanha kaupunki pitänyt pintansa elävänä kaupan keskuksena. Hih, tästä postauksesta taisi tullakin matkailumainos...:)


Lähden muutaman tunnin päästä takaisin tuonne keskustaan. Aion viettää iltaa glögin ja muutaman ystävän seurassa. Pieni hengähdystauko tässä kohtaa tekee oikein hyvää. Taidanpa ottaa kameran mukaan sinnekin...


 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti