perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivänä

Meillekin on tullut ohut lumipeite ja lisää olisi ilmeisesti luvassa. Vihdoinkin!

 
Tänään vietämme itsenäisyyspäivää. Vaikka emme juhli päivää mitenkään näyttävästi, se ei vähennä tämän päivän arvokkuutta. Johtuuko kotikasvatuksesta ja partiotaustastani, mutta olen mielestäni hyvinkin isänmaallinen, ainakin sydämeltäni.
 


Itsenäisyyspäivänä erityisesti saa olla kiitollinen siitä, että on syntynyt Suomeen. Ja niin kuin me kaikki tiedämme, itsenäisyys ei ole tullut ilmaiseksi, vaan se on vaatinut pieneltä kansalta sotimista ja oman maan puolustamista. Oma (jo edesmennyt) ukkini on ollut sodassa ja se tekee mieleni aina nöyräksi. Niinkin läheinen ihminen on joutunut kokemaan sodan kauheudet, eikä niitä sota-aikoja pysty kukaan "nykyihminen" edes ymmärtämään. Ukkini on ollut jälleenrakentamassa Suomea tuleville sukupolville, meille kaikille! Erityinen kiitos kuuluu ukilleni ja kaikille sotiemme veteraaneille!Tuntematon sotilas-elokuvan katsominen kuuluu perinteisesti itsenäisyypäivän viettoon. Tänä vuonna se tulee vain niin myöhään, että sen katsominen voi jäädä väliin. Piparit leivotaan pojan kanssa ja syödään hieman parempi juhla-ateria. Illlalla katsotaan tietenkin itsenäisyyspäivän vastaanottoa televisiosta.Meillä ei ole lipputankoa, mihin Suomenlipun voisi nostaa, mutta onneksi poika teki koulussa sellaisen ja se ansaitsee kyllä kunniapaikan kodissamme.
 
 
 
 
HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE!
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Kyllä tää kiekoton elämä on Satu tylsää..Meillä Aleksilla murtui kyynärluu pari viikkoa sitten ja nyt ei sitten pelata vähään aikaan ( liikuntakielto 25.1. saakka ) Ja mä en silti osaa ainakaan täällä kotona tehdä yhtään mitään !!! Eli tsemppiä teille peleihin ja ulkojäille !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi...pitkä on tuo liikuntakielto. Kiekkoilijalle varmasti iso juttu. Tekojään valmistuttua meillä asuttaisiin kentällä. Eileisen pelin lisäksi kaksi tuntia tekojäällä vielä iltapöivällä. Kiitos tsempeistä. ja enemmän tsemppiä sinne "potilaalle"! T: satu

      Poista