tiistai 31. joulukuuta 2013

Katsaus

Ei minun ensin pitänyt tehdä ollenkaan tälläistä koostetta.

Selasin aamulla tietokoneelta kuvia kuluneelta vuodelta ja aloinkin koota kuvia kollasimuotoon eri aihealuittain. Kuvien rajaaminen oli jokseenkin hankaa, koska niin paljon olisin halunut teille näitä kuvia julkaista. Tässä kuitenkin melkoinen kuvasaldo kuluneesta vuodesta. Ja on sitä kaikkea mukavaa ollutkin.

Näistä kuvista puuttuvat alkuvuoden kuvat, sillä vaihdoin tietokonetta jossain vaiheessa ja kuvat jäivät siirtämättä nykyiseen koneeseen eli kuvat alkavat vasta jostain huhtikuusta...

 
Merkittävin tapahtuma tänä vuonna on ollut pojan esikoulun päättyminen ja koulun aloitus. Kevät ja kesä meni asiaa jännittäessä ja syksyllä se oli sitten ihan totta. Meidän pojasta tuli koululainen. Se oli iso asia myös meille vanhemmille.Tänä vuonna on myös muistettu juhlia: on ollut eskarin päättäjäiset, äitien -ja isänpäivät, syntymäpäiviä joka lähtöön. Toukokuussa saimme vielä lisää lapsia sukuun, kun Onni syntyi miehen vanhimman pojan perheeseen. Joulukuussa pääsin vielä koulun kuusijuhlaankin. Eli vuosi on ollut melkeinpä yhtä juhlaa!
 Tänä vuonna on myös matkailtu niin kotimaassa kuin ulkomailla, perheen kanssa yhdessä ja erikseen. Ulkomaan matkat suuntautuivat helmikuussa Kap Verdeen ja heinäkuussa Tanskaan. Minä kävin yksinäni (kaverien kanssa) katsastamassa Tukholman ja isäntä kävi metsästelemässä ainakin Afrikassa, Virossa ja Englannissa. On sitä siis kierretty muutakin kuin vain tahkoa...
  
Mökilläkin ehdimme olemaan, mutta aivan liian vähän. Kesä oli sään puolesta mitä mainioin. Syksyllä pojan (ja isännän) harrastukset hankaloittivat mökkeilyä, mutta eihän se mökki tuolta saaristosta mihinkään katoa.
 
 
Kotia on tullut laitettua ja sisustettua tasaisesti koko vuoden aikana. Suurimpia asioita on ollut kesällä kattoremontin ja alakerran valmistuminen. Isoja projekteja, jossa mies on ollut erittäin aktiivisesti itse mukana. Siitä hänelle vielä iso kiitos!Pihallakin saatiin terassi valmiiksi (tästäkin kiitos miehelle!) ja istutukset ovat vaihtuneet ihan kiitettävästi  vuodenaikojen mukaan (hyvä minä!). Piha alkaa olla melkein kunnossa. Ensi keväänä teen vielä "hienosäätöä" eli täydennän istutuksia viime kesältä.
 


 

 
 
 
Ja on meillä myös tänä vuonna harrastettu kaikenlaista liikkumista. Aktiiviharrastuksena oli kesällä jalkapallo ja syys-ja talvikautena jääkiekko. Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, kuluu tuleva vuosi samoissa merkeissä eli poika harrastaa ja äiti (välillä isä) on siellä "huoltojoukoissa" mukana.
 
 
 
Meillä on ollut mukava vuosi. Mitään dramaattista ei ole sattunut, mutta ainahan niitä pieniä murheita matkalle mahtuu. Hyvillä mielin voi lähteä kohti uutta vuotta. Olkoon se ainakin yhtä hyvä kuin tämä vanha.
 
 
Tälläisen kuvapläyksen jälkeen alamme ottaa vastaa Uuta Vuotta ihan omalla porukalla. Kello on kohta kuusi ja raketteja saa ruveta ampumaan. Illan ruokalistalla on pojan pyynnöstä ranskalaisia ja riistanakkeja ja vielä illemmalla vohveleita. Tänään käydään vielä saunassa pesemässä vanhan vuoden liat, jotta voidaan ottaa uusi vuosi puhtaana vastaan. Vuosi vaihtuu meillä siis perinteisen rauhallisesti...
 
 
OIKEIN MUKAVAA VUOTTA 2014 KAIKILLE!
 
Toivoopi: Satu ja sen perhe
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti