sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukuun ensimmäinen


Se olisi ensimmäinen päivä joulukuuta ja myös ensimmäinen adventti. Eilen vietimme pienimuotoisesti pikkujoulua ja vielä tänään pikkumies jaksoi hehkuttaa eilistä...miten kivaa oli ollut. Ja toihan se tonttu lahjojakin. 
 
 
Eilen laittelin vähän joulua tänne kotiin. Tänä vuonna vähän modifioin vanhoja jouluvalojamme. Aikaisempina vuosina meillä on ollut yksi tähti /ikkuna, jolloin kadun puoleisella julkisivulla on loistanut jokaisella ikkunalla tälläinen tähti. Nyt kokeilin "keskitettyä" ratkaisua eli laitoin kaikki kolme tähteä rykelmäksi vain keskimmäiseen ikkunaan
 
 
 

 
 
Innostuin jo eilen päivällä ottamaan kuvia näistä, mutta kuinkas ollakaan kameran kuvausohjelma oli mennyt vahingossa väärään asentoon ja ne kuvat epäonnistuivat. Nämä kuvat on otettu illemalla ja oikeammalla kuvausohjelmalla. Ovat ainakin joten kuten kuvauskelpoisia.
 
 
Täällä on tällä hetkellä melkoinen myräkkä. Joulutunnelmasta ei tällä hetkellä ole tietoakaan. En anna sen lannistaa kuitenkaan mieltäni. Joulu tulee - oli olosuhteet mitkä hyvänsä.
Tänään kävin paikallisessa uusitussa puutarhamyymälässä, jossa oli saatu iso remontti (melkein) valmiiksi. Jouluisia asetelmia ja kukkia oli koko myymälä täynnä. Räpsin sieltä kuvia ja tästä reissusta aion tehdä ihan oman postauksen. Oli sen verran tunnelmallinen paikka.


Vierailusta innostuneena sain vihdoin ja viimein leikattua meidän kadun puolella olevat marjakuuset. Oksia lähti tänä vuonna melkoisesti ja hyödynsin "leikkuujätettä" pihan koristelussa. Marjakuusen oksat ovat ikivihreitä ja monen vuoden kokemuksella voin suositella niitä myös pihan/parvekkeen koristeeksi. Syysistutukset lähtivät roskikseen ja tilalle tökkäsin näitä oksia. Vinkkasin myös parille ystävälle/ naapurille, että nyt olisi "ikivihreätä" tarjolla. Jaettua iloa näin joulun alla!


Ajattelin, että tänä vuonna menen joulukoristelussa matalalla profiililla enkä osta mitään uutta koristetta. Sen verran täytyy antaa kuitenkin periksi, että ostan muutaman rikki menneen valosarjan tilalle uudet, niin saan tuonne pihallekin vähän joulu-/talvitunnelmaa.


Tänään aion juhlistaa ensimmäistä adventtia polttamalla kynttilöitä ja juomalla glögiä. Poika on aloittanut jo lähtölaskennan ja totesi, että" jouluun on enää 23 päivää...ihanaa!". Olen hänen kanssaan aivan samaa mieltä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti