lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kuvaterveiset Kreetalta


Aloitimme kesäloman vieton jo hieman etuajassa. En tiedä kuinka montaa lukijaa pystyin jymäyttämään poissaolostamme, sillä blogin ajoitetut jutut toimivat tällä kertaa ihan suunnitellusti. Blogi päivittyi omia aikojaan ja me lomailimme kaukana Suomesta...

Viime viikolla lensimme viikoksi Kreetalle, Agia Marina nimiseen paikkaan. Tänään tyhjensin kameran lomakuvista ( 340 kpl !) ja ajattelin näyttää teillekin hieman lomatunnelmia. Kuvia tulee väkisinkin paljon tähän postaukseen, sillä vaikka kuinka tiivistetysti yrittän kertoa reissustamme, kuvatulvasta ei voi välttyä.

Hotellimme oli tälläinen kylämäinen, erittäin viihtyisä ja siisti hotelli. Tämä oli selvästi suunnattu lapsiperheille, sillä nuorisoa ja vanhoja ihmisiä (jos meitä ei vielä lueta niihin!?) oli todella vähän. Alueella sijaitsi kolme erilaista allasaluetta ja tämän allasalueen vieressä oli meidän huoneistomme.


Hotelliin kuului myös oma "vesipuisto", jossa oli neljä suhteellisen hurjaa liukumäkeä. Tällä samaisella allasalueella sijaitsi oma lastenallas-alue, josta en näköjään huomannutkaan ottaa yhtään kuvaa. Meidän miespuoliset innostuivat ihan kiitettävästi uimaan viikon aikana, kun taas minä kunnostuduin enemmänkin kuvaamaan.
 

Hotellista oli rantaan sellaiset 200 metriä ja rannan tuntumassa oli ravintoloita (ja hotelleja) melkoinen määrä. Meidän lomaviikollemme osui tuuliset säät, joten näissä aalloissa ei varsinaisesti käyty uimassa.
 
 

Säät olivat viikon aikana vaihtelevat, mutta meidän onneksemme ne huonoimmat kelit sattuivat meidän retkipäiviksi. Ensimmäinen retkemme oli merirosvolaiva-risteily. Se kesti kokonaisen päivän ja lapsille oli suunniteltu mukavaa teemaan liittyvää ohjelmaa. Todella kiva päivä!
 
 
 Risteilyn aikana pysähdyimme eri paikoissa ja näissä merissä meidän miespuoliset pääsivät kyllä pulikoimaan. Minä tyydyin hankkimaan rusketusta rannalla... ja valokuvaamaan.
 
 
 
 
 


 
Toinen retkikohteemme oli vuoristosafari ja sekin kesti koko päivän. Maastojeepissä kyyti oli melkoista, mutta pääsimme myös sellaisiin paikkoihin, mihin ei ihan tavallisella autolla edes pääse. Pojan mielestä tämä reissu oli vähän tylsä, mutta oli matkassamme ihan nurisematta.
 
 

Safarilla pääsimme tutustumaan erääseen viinitilaan ja maistelemaan heidän viinejään.
 


Tämän safarin aikana pääsimme ihailemaan myös hienoja maisemia ja syömään pienessä kylässä.
 


Kolmas retkipäivämme oli myös pilvinen päivä ja sen me hyödynsimme vierailemassa Hanian vanhassa kaupungissa. Päivä oli tuulinen, mutta sateelta sentään vältyimme.

Haniassa vietimme puolipäivää ihastellen/ päivitellen kaupungin hulinaa ja tutustuessa lukuisten (nahka)kauppojen tarjontaan. Mies innostui ostamaan itselleen täältä nahkalaukun.Kävelymatkan päästä hotellissamme sijaitsi myös eräänlainen huvipuisto. Täällä vietimme useamman illan ajaen sähköautoilla ja pelaten minigofia.
 
 
 
 
Olihan meillä myös aurinkoisia päiviä ihan riittävästi, jotta saimme vähän väriä pintaan.
 
 
 
 Ja tietenkin nautimme koko viikon hyvista ruuista ja ravintoloista sekä mukavasta yhdessäolosta.
Kaiken kaikkiaan meillä oli hyvä lomamatka. Retkikohteemme oli ainakin tähän aikaa vuodesta mukavan rauhallinen. Tekemistä riitti ja ainakin nuo muutamat retket tekivät lomastamme onnistuneen kokemuksen. Ehkä niiden takia meitä ei haitannut, vaikka koko ajan ei auringonpaistetta ollutkaan.


Jos tästä jaksan ja innostun voin tehdä vielä muutaman postauksen Kreetalta, esim. hotellista ja retkistä, sillä nyt ainakaan ei ole pulaa kuvista eikä aiheista. Ja jos lukijoita vain kiinnostaa?


Täällä on ns. loma-arki alkanut. Meikäläinen ei nyt ihan vielä ymmärrä, että tässä olisi vielä hulppeat yhdeksän viikkoa lomaa jäljellä. Matkalaukut on tyhjennetty ja pyykkikone on surrannut aamusta asti. Tänään on tehty myös kotiruokaa pitkästä aikaa. Jos vielä olisi oikein ahkera, pitäisi tuo viidakko (jota myös nurmikoksi kutsutaan) niittää. Tosin äsken loppunut sadekuuro siirtänee hommaa illemmaksi...


Ei näin ensimmäisen lomaviikon jälkeen kannata nyt kauheasti rehkiä, eihän? Ehtiihän tässä vielä...

2 kommenttia:

  1. Ihania lomakuvia, matkakuume kasvaa itelläkin! :) Mutta me odotetaan vielä jokunen hetki ennen kuin lähdetään etelään! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissussa näki paljon ihan pieniäkin matkustajia. Ja huomasin senkin, että yhden lapsen kanssa matkustaminen on huomattavasti helpomapaa/yksinkertaisempaa kuin esim. kolmen kanssa...:) Pienen lapsen kanssa matkustaminen vaatii vähän soveltamista, suunnittelu-ja ongelmaratkaisutaitoja mutta sitähän taitoa meissä äideissä onkin. Kyllä tekin vielä pääsette lomailemaan, vähän vaan eri kokoonpanossa kuin aikaisemmin. Tsemppiä vaan sinne" Lapin puskiin"... :D T. Satu

      Poista