lauantai 28. kesäkuuta 2014

Mitähän tästä tulee? (osa 1)


Pojalla lähestyy syntymäpäivät ja tarkoitus olisi juhlistaa niitä pienimuotoisesti/ perinteisesti lähisuvun kanssa. Kaverisynttärit ovat sitten myöhemmin elokuussa.

Tälläisellä "keittiöihmeellä" juhlien järjestely aiheuttaa aina pientä painetta, lähinnä tarjoilun suhteen. Tarkoitus on järjestää vain kahvitus, mutta kun tuo tarjoilupuolen "menu" ei ole koskaan ollut näitä meikäläisen vahvimpia puolia.

Poika haluaa ehdottomasti jäätelökakun (siis jäätelöstä koottu) ja se on jo yhteistuumin suunniteltu, vain toteuttamista vailla. Isännän sain suostuteltua suolaisten tarjottavien tekemiseen ja minulle jäi sitten tuo kakun tekeminen (tai  mahdollisesti tilaaminen).

Asiaa hetken mietittyäni päätin kuitenkin kokeilla kakun tekemistä ihan omin pikku kätösin. Koska leivonatkokemukseni ovat sitä mitä ovat olleet, päätin tehdä kokeiluversion. Mies ja poika lähtivät käymään pikaisesti mökillä, joten minä sain työskentelyrauhan keittiössä. Ja ei muuta kuin hommiin.


Kasasin vaadittavat ainekset esille ja huomasin, että valkosuklaata oli liian vähän. Ei muuta kuin kauppaan ( mikä on onneksi tuossa ihan lähellä) ja homma jatkui pikapyrähdyksen jälkeen. Reseptin olin tulostanut  netistä ja sitä tavasin melko uskollisesti ihan ääneen, jotta varmasti teen oikein.
 
 
 
 
 


Tulipahan käytettyä sellaisiakin laitteita, joita en ole lainkaan tai hetkeen tarvinnut (talousvaaka ja tehosekotin). Muutamia mutkiakin oli matkassa, sillä valkuaisen erottelu ei onnistunut ensimmäisellä kerralla ja liivatteen kanssakin oli vähän ongelmaa. Molemmista ainesosien käytöstä minulla on myös hyvin vähän kokemusta...niinkuin leivonnasta yleensäkin. Ohjeessa sanottiin, että tämän tekemiseen menee n. 25 minuuttia...minulla taisi mennä hieman enemmän :D
 
 


Keittiössä hyörimisen jäljiltä tiskiä ja sotkua oli tullut paljon. Sekoitusastioita oli keittiön tasoilla vähän joka puolella ja muutenkin keittiö oli kuin pienimuotoisen trombin jäljiltä. Tämän takia leivonta ei kuulu minun lemppareihin ja toinen syy taitaa olla, että (liian) harvoin saan onnistumisen kokemuksia. Muutaman "ärräpäänkin" taisi suusta päästää tämän leivontaepisodin aikana, mutta nyt tuotos on kuitenkin jääkaapissa hyytymässä huomiseen ja mielenkiinnolla odotan, mitä tästä mahtaa tulla.


Selviää huomenna...(osa 2).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti