keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Ostoksia kirjakaupasta

 
 
Käyn kirjakaupoissa epäsäännöllisen säännöllisesti ja melkeinpä joka kerta sieltä tarttuu jotain mukaani. Tosin aina ne eivät ole kirjoja, mutta viimeisemmällä käynnillä mukaan tarttui jälleen muutamia.
 
 
 
 


 
Vaikka en ole minkään valtakunnan kokki, tunnen outoa vetoa keittokirjoihin. Pälimmäinen kirja oli ns. peruskirja helppoine ruokaohjeineen, jota ajattelin hyödyntää myös työssäni.
 
 
  
Grilli kuumana-kirjan ostin vähän niinkuin "summan mutikassa" ja se onkin osoittautunut ihan oivalliseksi opukseksi. Kirjan on kirjoittanut Strömsö-ohjelmasta tuttu kokki Paul Svensson. Hän avartaa näkemystä perinteisestä grillaamisesta. Grillissä voi tehdä melkeinpä mitä vaan, jälkiruoista lähtien...vaikkapa muffinsseja! Juhannuksena isäntä kokeili leivän tekemistä grillissä hyvällä menestyksellä ja minä ajattelin kokeilla (joskus!) niitä muffinsseja.
 
 
 
Pojalle löysin Reuhurinne-sarjasta tälläisen tehtäväkirjan ja hieman epäileväisenä esittelin kirjaa jälkikasvullemme. Aihealue saattaisi olla kuitenkin sopivasti kiinnostava (ja ajankohtainenkin!).
 
 
 


 
Hämmästykseni oli suuri, kun poika innostuikin ottamaan kynän esille ja puuhastelemaan siltä istumalta peräti kolme tehtäväsivua. Tälläistä ihmettä ei meillä ole nähtykään, jos ei koulutehtäviä lasketa!!
 
 
 
 

 
Tämä kirja voi olla joskus jopa sadepäivien pelastus, mutta kyllä Pleikkari taitaa olla vielä paha vastus tälle kynätouhulle. Taitaa pleikkari päihittää tehtäväkirjan vielä niukasti 100-0!
 
 
Ellei sitten tule sähkökatko....
 
 
 
 
 
 
Tänään olisi tarkoitus lähteä aamupäiväksi äiti-mummin kanssa kaupungille. Pojalle pitäisi hankkia samaisella reissulla nauhalliset tennarit, kun hän pitkän väännön jälkeen suostui harjoittelemaan rusetin tekmistä ja vielä sattui oppimaankin sen. Iltapäivä menee kotinurkissa, kun pojalle tulee kaveri kyläilemään...  ja pyykkikonettakin pitäisi taas käyttää. Perusettiä siis.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti