perjantai 13. kesäkuuta 2014

Valkoista


Tänä(kään) kesänä ei meidän pihalla tulla näkemään huikaisevaa kukkaloistoa. Sain ystävältäni kiitoslahjaksi tanssipukulainasta kesäkukan (noh, unohdin jo nimen!)... ja "siitä se ajatus lähti", niin kuin maalimainoksessa sanotaan.

Valkoisessa rottinkiruukussa tämä näytti oikein kauniilta. Ensin ajattelin sijoittaa sen sisälle, mutta päädyinkin laittamaan sen näytille meidän terassin pöydälle.
 

 
 Meillä kesäkukkien hankkiminen on ollut hieman jälkijunassa, joten niiden hankinta on ollut ajankohtaista vasta lomareissumme jälkeen.
 


Kukkasta ihasteltuani oli helppo päättää tämän vuoden kesäkukkien väri. Ei mitään räväkkää oranssi-keltaista niin kuin viime kesänä, vaan perusvalkoista.Pojan ollessa jäähallilla piipahdin läheisessä taimimyymälässä ja taisin ostaa melkienpä kaikki paikan valkoiset pelargoniat. Muita värejä oli vaikka kuinka paljon. Pinkin värisen ostamista harkitsin myös hetken, mutta vain hetken.
 

 
 
 
 

Viime kesästä viisastuneena ja oppineena olen huomannut, että nämä kestävät todella hyvin kuivuutta (kasteluvälit ovat meillä vähän harvat) ja kestävät porottavaa auringonpaistetta todella hyvin. Myyjä vahvisti myös asian. Hopealangasta minulla on myös hyvät kokemukset. Ne kestivät viime vuonna jopa ihan syysistutuksiin asti...huom! meikäläisen hoidossa!
 

 
 
 


Löytyy meidän pihasta myös muutama ihan aito silkkikukkanenkin. Näistä en kauheasti perusta, mutta ovat toistaiseksi ajaneet hyvin asiansa pihan koristeena. Näitä ei meikäläinenkään ole onnistunut tappamaan. Ovat muuten sen verran aidon näköisiä, että jopa mehiläiset ovat menneet halpaan...Todellisuudessa aito kukka on kuitenkin se ainut oikea.
 
 
 


Kesäohjelmamme tietäen en ole ajatellut kauheasti panostaa tänä kesänä kukkasiin. Meillä kotona oleminen tulee olemaan hyvin toisaikaista, joten kukkien hankkiminen on melkeinpä rahan tuhlaamista. Jotain kukkia täytyy pihassa kuitenkin olla.

Terassin ympärille minun tulee hankkia muutama köynös (villiviini tai humala) ja muuten siistiä harvat istutusalueet katteella. Rikkaruohokäsittely tulee tehdä ainakin kerran kesässä ja nuo meidän surullisen kuuluisat puutarhakalusteet odottavat uudelleen käsittelyä/maalausta.

Että tälläisiä ajatelmia meidän pihalta. Jos tästä lähtisi vaikka istutushommiin....
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti